Яйце с интересни белези се появи в село Черепово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 6, 2019 08:25

Яйце с интересни белези се появи в село Черепово

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #16/145 26 април – 9 май 2019 г.

Свързани публикации

Яйце с интересни белези снесе кокошка в село Черепово. В дните преди Великден Ленко Ленков, когато събирал яйцата, забелязал, че едно от тях е различно. По него има вдлъбнатини с формата на черти, които са подредени така, че образуват фигура с елипсовидна форма.
Това се повторило и на другия ден. На третия той решил да разбере коя от деветте му кокошки го снася. Проследил кой сяда на полога и разбрал, че това е най-красивата.
Тя обаче снесла само девет такива яйца, а следващите отново били обикновени. Стопанинът няма обяснение за странното явление.
През месец март 2009 г. подобно яйце снесе кокошка в село Щит. Местни зевзеци определиха, че резките по черупката на яйцето образуват слънце, което според тях предсказва, че то ще изгрее най-напред в Свиленградска община. Собственикът, Сашо от Щит, има друга теория за необикновеното яйце. Тъй като то е снесено в седмицата от началото на Великите пости, това е знак, че изход от световната криза ще има в най-скоро време. Освен всичко останало, Сашо, който е секретар на читалището в селото, минава и за местния екстрасенс. Според него това предзнаменование върху яйцето е още по-силно, щом се появява преди Великден.
През 2006 г. по-добно яйце с белези бе снесла и кокошка на харманлийка. То се появи на бял свят точно на Великден, а собственичката на птицата бе мюсюлманка. По това време икономиката на България и света бе във възходяща крива.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 6, 2019 08:25
Напиши коментар

1 Коментар

  1. b май 6, 20:40

    Пак ще има унищожителни наводнения.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама