Яйце с интересни белези се появи в село Черепово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 6, 2019 08:25

Яйце с интересни белези се появи в село Черепово

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #16/145 26 април – 9 май 2019 г.

Свързани публикации

Яйце с интересни белези снесе кокошка в село Черепово. В дните преди Великден Ленко Ленков, когато събирал яйцата, забелязал, че едно от тях е различно. По него има вдлъбнатини с формата на черти, които са подредени така, че образуват фигура с елипсовидна форма.
Това се повторило и на другия ден. На третия той решил да разбере коя от деветте му кокошки го снася. Проследил кой сяда на полога и разбрал, че това е най-красивата.
Тя обаче снесла само девет такива яйца, а следващите отново били обикновени. Стопанинът няма обяснение за странното явление.
През месец март 2009 г. подобно яйце снесе кокошка в село Щит. Местни зевзеци определиха, че резките по черупката на яйцето образуват слънце, което според тях предсказва, че то ще изгрее най-напред в Свиленградска община. Собственикът, Сашо от Щит, има друга теория за необикновеното яйце. Тъй като то е снесено в седмицата от началото на Великите пости, това е знак, че изход от световната криза ще има в най-скоро време. Освен всичко останало, Сашо, който е секретар на читалището в селото, минава и за местния екстрасенс. Според него това предзнаменование върху яйцето е още по-силно, щом се появява преди Великден.
През 2006 г. по-добно яйце с белези бе снесла и кокошка на харманлийка. То се появи на бял свят точно на Великден, а собственичката на птицата бе мюсюлманка. По това време икономиката на България и света бе във възходяща крива.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 6, 2019 08:25
Напиши коментар

1 Коментар

  1. b май 6, 20:40

    Пак ще има унищожителни наводнения.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.