Вокален дует е номиниран в проекта „Успелите деца на България“

Наташа Кирякова
От Наташа Кирякова април 11, 2020 06:37

Вокален дует е номиниран в проекта „Успелите деца на България“

Вокалният дует на Десислава и Теодора от вокална група „Сладурани“ е номиниран в проекта „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.
Категорията, в която те участват, е в областта на изкуството и по-конкретно – поп пеене и стилизиран фолклор.
Деси и Теди са на 11 и 10 години, съответно. Те пеят в група „Сладурани“ към НЧ „Харманли – 2000“. Техен ръководител е Марияна Панайотова, която направи и номинацията им в престижния проект на Фондацията.
Изявите на вокалната група са много и разнообразни, а техни солисти са Теди и Деси. Те участват в национални и международни конкурси и концерти.
Госпожа Панайотова бе изключително затруднена, тъй като от множеството награди на двете момичета, тя трябваше да отдели най-значимите им, с които да ги номинира, какъвто е регламентът на проекта „Успелите деца на България“.
Момичетата пеят от пет години в групата, а от две са дует. Още с дебюта си на сцената на националния конкурс „Златен извор“ те печелят първо място с най-висок общ брой точки, а след това и други престижни отличия.
От постиженията, за които са предложени в конкурса, става ясно, че двете момичета са на първо място в направление „Вокал“, категория „Камерни формации“, на XXVII Международен фестивал на изкуствата „Ние 21–ви век“ в комплекс Слънчев бряг, състоял се през август 2019 г.
С първо място е отличен дуетът и в направление „Забавна песен на фолклорна основа“, категория „Камерни формации“ в XIX Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“ – Димитровград, месец юни 2019 г.
Третото отличие е първа награда в категория „Хорове, състави, дуети“, в ІV Открит дистантен конкурс „Нови гласове и песни“, дистанционно участие – София, месец юни 2019 г.
Нека подкрепим чаровните и талантливи момичета, като гласуваме за тях на интернет страницата: www.dberbatov.org. Гласуването става като кликнем върху зеления бутон АПЛОДИСМЕНТИ, а след това го споделим във фейсбук страницата си със синия бутон.

Наташа Кирякова
От Наташа Кирякова април 11, 2020 06:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.