Вокален дует е номиниран в проекта „Успелите деца на България“

От април 11, 2020 06:37

Вокален дует е номиниран в проекта „Успелите деца на България“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз # 14/898 година XVII, 10 - 16 април 2020 г.

Свързани публикации

Вокалният дует на Десислава и Теодора от вокална група „Сладурани“ е номиниран в проекта „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.
Категорията, в която те участват, е в областта на изкуството и по-конкретно – поп пеене и стилизиран фолклор.
Деси и Теди са на 11 и 10 години, съответно. Те пеят в група „Сладурани“ към НЧ „Харманли – 2000“. Техен ръководител е Марияна Панайотова, която направи и номинацията им в престижния проект на Фондацията.
Изявите на вокалната група са много и разнообразни, а техни солисти са Теди и Деси. Те участват в национални и международни конкурси и концерти.
Госпожа Панайотова бе изключително затруднена, тъй като от множеството награди на двете момичета, тя трябваше да отдели най-значимите им, с които да ги номинира, какъвто е регламентът на проекта „Успелите деца на България“.
Момичетата пеят от пет години в групата, а от две са дует. Още с дебюта си на сцената на националния конкурс „Златен извор“ те печелят първо място с най-висок общ брой точки, а след това и други престижни отличия.
От постиженията, за които са предложени в конкурса, става ясно, че двете момичета са на първо място в направление „Вокал“, категория „Камерни формации“, на XXVII Международен фестивал на изкуствата „Ние 21–ви век“ в комплекс Слънчев бряг, състоял се през август 2019 г.
С първо място е отличен дуетът и в направление „Забавна песен на фолклорна основа“, категория „Камерни формации“ в XIX Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“ – Димитровград, месец юни 2019 г.
Третото отличие е първа награда в категория „Хорове, състави, дуети“, в ІV Открит дистантен конкурс „Нови гласове и песни“, дистанционно участие – София, месец юни 2019 г.
Нека подкрепим чаровните и талантливи момичета, като гласуваме за тях на интернет страницата: www.dberbatov.org. Гласуването става като кликнем върху зеления бутон АПЛОДИСМЕНТИ, а след това го споделим във фейсбук страницата си със синия бутон.

От април 11, 2020 06:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама