Вкараха в затвора двама, подигравали се полицията

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 1, 2016 17:17

Вкараха в затвора двама, подигравали се полицията

Акценти

  • Те отишли пред сградата на РУ – Полиция и започнали да отправят обидни и нецензурни реплики спрямо дежурните служители
  • Единият от тях си свалил панталона и започнал да уринира пред входа

Свързани публикации

На по седем месеца лишаване от свобода бяха осъдени бяха осъдени Никола Ч., на 30 г., и Стефан Д., на 23 г., и двамата от Свиленград. Това стана по бързото производство на Районна прокуратура в рамките на четири дни, съобщиха от Апелативна прокурура – Пловдив.

Лицата са извършени хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост и цинизъм, съпроводени със съпротива на орган на властта и извършени при условията на опасен рецидив – престъпление чл. 325 ал. 4 във връзка с ал. 2 във връзка с чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 23 май 2016 г., в Свиленград около 20,30 часа,двамата отишли пред сградата на РУ – Полиция и започнали да отправят обидни и нецензурни реплики спрямо дежурните служители, без да са били провокирани. Те ритали порталната врата на Районното управление, а единият от тях си свалил панталона и започнал да уринира пред входа. Дежурните полицаи се опитали да спрат хулиганските им действия, но двамата не се отказали да буйстват. Били задържани за 24 часа по Закона за МВР.

Служителите на МВР са им съставили актове по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ) и на 24 май 2016 г. ги докладвали в Районна прокуратура-Свиленград. След проверка дежурният прокурор е разпоредил незабавно започване на наказателно производство срещу двамата за едро хулиганство. Никола Ч. и Стефан Д. са били задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и в този срок Районна прокуратура-Свиленград е внесла делото за разглеждане в Районен съд-Свиленград.

На 27 май 2016 г. двамата са били осъдени и същия ден са приведени в затвора в Стара Загора за изпълнение на наказанията. До момента Никола Ч. е осъждан четири пъти – за кражби и грабеж, а Стефан Д. има пет присъди – за шофиране без свидетелство за управление, кражба и грабеж.

Присъдите спрямо двамата са постигнати след споразумения между прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрени от Районен съд-Свиленград, и са окончателни, са казва в съобщението на прокуратурата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 1, 2016 17:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама