„Веселие” се завърна с купа за отлично представяне на хлябовско хоро

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2016 21:17

„Веселие” се завърна с купа  за отлично представяне на хлябовско хоро

Акценти

  • Трийсет и двама танцьори от елховския танцов клуб „Веселие” взеха участие в първия Национален фолклорен фестивал ”Веселяшки хоровод+ на Лазаровден в Свиленград.

Свързани публикации

Той е първи по рода си и се проведе под патронажа на община, а инициатор на събитието e местния клуб „Веселяци”. В него взеха участие танцьори от цялата страна. Голямата награда беше осигурена от кмета на Свиленград.

Елховлии се представиха с автентично хоро от тополовградското село Хлябово, откъдето е една от ръководителките на „Веселие”- доктор Кремена Николаева. Те се включиха в надиграването по двойки за, което бяха удостоени с купа, диплом за отлично представяне и грамота за най силна група.

Целта на фестивала е популяризиране на народния фолклор. Всички танцьори се представиха с композиция от автентично хоро и хореографска обработка.

Накрая събитието завърши с концерт на танцовия състав ”Чудесия” към младежкия дом в Пазарджик .В него взе участие и Милко Калайджиев.

Всички елховски състави усилено се подготвят за голямото Великденско назиграване Великден заедо-звуци и ритми -2016”. То ще се състои на самия празник – 1май от 11 часа в центъра на Елхово. Инициатори са местния клуб „Цветница” и читалището.

На хорото ще могат да се хванат всичкии жители и гости на града

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 30, 2016 21:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама