Валентина Радинска получи наградата си от „Изворът на Белоногата“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2017 10:10

Валентина Радинска получи наградата си от „Изворът на Белоногата“

Акценти

  • Отличието се присъжда  за цялостно творчество и  принос в българската литература, в частност за българката.

Свързани публикации

Валентина Радинска получи статуетката на XX издание на Националните културни празници „Изворът на Белоногата” 2017. Тя й бе връчена от кмета на община Харманли – Мария Киркова на тържество в залата на читалище „Дружба“. На събитието имаше и литературно четене. На него Елка Няголова представи най-новата си книга „Шест грама“. Свои стихове четоха Георги Николов, Иван Есенски, Надя Попова, Ели Видева, Виолета Христова, Ивета Данаилова, Мина Карагьозова и Стойка Мариновска.
С кратък авторски рецитал се представи и тазгодишният лауреат на наградата. За победител тя бе избрана от жури в състав: Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, Ели Видева и Георги Николов – членове на СБП, както и представител на Община Харманли. На финала на тържеството със свои хитове Маргарита Храновазарадва публиката.

Блиц интервю: “Празникът е едно бисерче”

Как приехте наградата?

С голямо сърцебиене. Хубава награда, чудесна награда, както казах единствената, която е стъпила на едно конкретно литературно произведение на Славейков. Това е една памет, нещо прекрасно, защото в тази негова поема е заложена цялата ценностна система на българите, която ние днес, ако я спазваме, всичко ще бъде прекрасно в България.  И това, че през две години се възкръсват тези празници с това име, е прекрасно, защото съм сигурна, че покрай това много хора препрочитат тази поема, вдъхновяват се отново и се чувстват повече българи, със сигурност. Ще  препоръчате ли на ваши колеги да участват в този конкурс?Разбира се, на всяка цена. Това е едно сакрално място, едно място бисерче.

 

2010 година

2009 година

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2017 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама