Валентина Радинска получи наградата си от „Изворът на Белоногата“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2017 10:10

Валентина Радинска получи наградата си от „Изворът на Белоногата“

Акценти

  • Отличието се присъжда  за цялостно творчество и  принос в българската литература, в частност за българката.

Свързани публикации

Валентина Радинска получи статуетката на XX издание на Националните културни празници „Изворът на Белоногата” 2017. Тя й бе връчена от кмета на община Харманли – Мария Киркова на тържество в залата на читалище „Дружба“. На събитието имаше и литературно четене. На него Елка Няголова представи най-новата си книга „Шест грама“. Свои стихове четоха Георги Николов, Иван Есенски, Надя Попова, Ели Видева, Виолета Христова, Ивета Данаилова, Мина Карагьозова и Стойка Мариновска.
С кратък авторски рецитал се представи и тазгодишният лауреат на наградата. За победител тя бе избрана от жури в състав: Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, Ели Видева и Георги Николов – членове на СБП, както и представител на Община Харманли. На финала на тържеството със свои хитове Маргарита Храновазарадва публиката.

Блиц интервю: “Празникът е едно бисерче”

Как приехте наградата?

С голямо сърцебиене. Хубава награда, чудесна награда, както казах единствената, която е стъпила на едно конкретно литературно произведение на Славейков. Това е една памет, нещо прекрасно, защото в тази негова поема е заложена цялата ценностна система на българите, която ние днес, ако я спазваме, всичко ще бъде прекрасно в България.  И това, че през две години се възкръсват тези празници с това име, е прекрасно, защото съм сигурна, че покрай това много хора препрочитат тази поема, вдъхновяват се отново и се чувстват повече българи, със сигурност. Ще  препоръчате ли на ваши колеги да участват в този конкурс?Разбира се, на всяка цена. Това е едно сакрално място, едно място бисерче.

 

2010 година

2009 година

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2017 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.