В Свиленград продължава спорът къде да бъде автогарата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 4, 2020 08:50

В Свиленград продължава спорът къде да бъде автогарата

През миналата седмица Хасковският административен съд (ХАС) отмени решението на ОбС – Свиленград новата автогара „Бойдеви“ да е начална, междинна и крайна спирка в града. За това съобщи вестник „Стария мост“.
Жалбата срещу решението на местния парламент, взето по предложение на бившия кмет на Свиленград Георги Манолов, е подадена от Акционерно дружество „Свиленград – Автотранспорт“. Към делото е присъединена и жалба от четирима съветници от предишния общински съвет – Христо Щерев, Стамо Димитров, Иван Андреев и Христо Минков, които от своя страна са сезирали прокуратурата по този въпрос.
Конфликтът тук е, че съветниците искат да преместят местостоянката на автобусите на края на града по екологични съображения, а собственикът на старата автогара иска тя да си остане до БИЛЛА. За това той обжалва решенията на местния парламент.
Преди години Общината продаде на ЕТ „Бойдеви – Димитър Бойдев“ общински терен с площ 1 189 кв. м в близост до хипермаркет „Жанет“, където е новата автогара на “Бойдеви”.

Снимка: Фейсбук

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 4, 2020 08:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама