В Свиленград обстановката е усложнена, част от Хасково и Минерални бани – без вода

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 11, 2014 09:49

В Свиленград обстановката е усложнена, част от Хасково и Минерални бани – без вода

Все още остава усложнена обстановката при Свиленград, където нивото на р. Марица е 499 см, при критични 500 см. За това съобщават от Областна администрация.

В селата Попско и Черничено, община Ивайловград, е възстановено водоподаването, което бе нарушено тази сутрин.

От ВиК – Хасково, съобщават, че се очаква след 16:00 часа днес нарушаване на водоснабдяването в областния град да се оправи, а в община Минерални бани вече е преустановено. Причината е заливане на кладенците в терасата на река Марица на помпена станция Ябълково, която подава около 40% от водата за Хасково.

Възстановяване на  нормалния ритъм на водоподаване ще е възможно след оттегляне на повърхностните води на р. Марица и профилактиката на всеки един кладенец до достигане на качества на водата съгласно Наредба № 9 /2001г.  изм. ДВ бр.1/2011г./ и ДВ бр.15 /2012 г./ на МЗ, МРРБ и МОСВ  за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели, обясняват от ОблА.

Населението, което ще бъде засегнато от нарушеното водоподаване, ще е 30 000 човека в Хасково и 2 500 човека в община Минерални бани.

Предстои заседание на Кризисния щаб при областния управител за осигуряване на водоноски, с които „ВиК” ЕООД – гр. Хасково, ще доставя питейна вода на населението в засегнатите райони.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 11, 2014 09:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама