В Хасковско със съмнение за COVID-19 са 200 ученици и 25 учители

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 14, 2020 09:27

В Хасковско със съмнение за COVID-19 са 200 ученици и 25 учители

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 43/927, година XVII, 13 - 19 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

От 22 117 ученици в Хасковска област 200 са със съмнение за коронавирус, а 1116 са с остри респираторни заболявания, съобщи след заседание на областния кризисен щаб началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева. Тя уточни, че някои вече са излекувани.
Към 11 ноември от 2117 учители в областта 25 са със съмнение за коронавирус, а 79 са с общо респираторно заболяване (ОРЗ). От 679 души непедагогически персонал 3 са със съмнение за вируса, а 6 са с ОРЗ.
Госпожа Боева съобщи, че е участвала във видеоконферентен разговор с министрите на образованието и здравеопазването. В него са набелязани насоки за редуването на онлайн обучението с присъствено. Става въпрос за учениците от 5 до 12 клас. Препоръчително е повече от 12 дни да не е прекъснат учебният процес.
До училищата в областта е изпратен примерен график за ротация на обучението по класове и те трябва да решат. Окончателното решение ще бъде взето на заседание на Областния щаб.
Председателят на Областния кризисен щаб – Стефка Здравкова, отчете, че ситуацията остава изключително тежка и заболелите се увеличават лавинообразно. Свободните легла в болниците са много малко, липсват и лекарства. Тя допълни, че община Хасково трябва да реши дали бившият Тубдиспансер да бъде превърнат изцяло в болница за пациенти с коронавирус.
Гимназистите в област Хасково ще се обучават онлайн до петък, 13 ноември, и ще се върнат в клас в понеделник, 16 ноември.
Това е решено на онлайн заседание на Областния кризисен щаб. Причината е усложнената обстановка с масовото разпространение на коронавируса.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 14, 2020 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама