Световен шампион бе избран за най-красивото куче на киноложка изложба

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2020 17:11

Световен шампион бе избран за най-красивото куче на киноложка изложба

Акценти

  • Оценител е Георги Христозов – председател на БРФК, Георги Апостолов – Международен съдия на I-ва и II-ра FCI групи.

Свързани публикации

Куче – действащ световен шампион, бе избрано за най-красиво на двете киноложки киноложки изложби с ранг САС* Харманли. То е от породата „Кане Корсо Италиано“, а събитието се проведе на 26 и 27 септември в парка „Димана Данева“, Харманли.
Изложбата събра професионалисти и любители от различни краища на България и чужбина. В нея участваха над 100 кучета от всички породни групи и категории. Имаше кучета от породите „Германско овчарско куче“, “Австралийска овчарка”, “Белгийска овчарка”, „Френски булдог“, „Йоркширски териер“, „Пудел“, „Коли“, „Дакел“, „Хендлер“, „Шнауцер“, „Акита Ину“, „Померан“, „Басенджи“, „Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол“.
Оценяваха ги съдии от България и Македония. Най-добрите бяха наградени с купи и медали, а за всички участници получиха дипломи.
“Кане Корсо Италиано” е голяма порода кучета от южен италиански произход, която се използва за лична защита, проследяване, правоприлагане и като куче пазач. То се счита за потомък на старото римско войнско куче “Канис Пугнакс” или “Молосър”. Още през 1400 година преди Христа тази порода е служила в дворците на римските императори и богатите велможи.
Някои определят Кане Корсо Италиано като любимец на сицилианската мафия заради желязното си здраве, страховития външен вид и сила.
Събитието бе организирано от Киноложко дружество в Харманли, БРФК и Община Харманли.
*Киноложката изложба САС е от най-високо ниво и на нея участват кучета от целия свят. Спечелилото куче получава документ “Карнет САС”, но той трябва да се потвърди и става валиден едва след потвърждаването му от БРФК.
Точният превод от френски на съкращението CAC е „кандидатура за шампион“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2020 17:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама