В Харманли хората бедстват, а в общината си броят лайковете

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2014 11:34

В Харманли хората бедстват, а в общината си броят лайковете

Докато гражданите на Харманлийската община очакваха да получат някаква информация за последствията от продължителните дъждове, единственото съобщение, което се появи на страница на общината, е за рекордните харесвания на тяхна новина. Най-важното събитие според общинската управа бе, че новината за Коледната елха е събрала рекорден брой лайквания (харесвания).

На интернет страницата също нямаше никаква новина за състоянието на общината  след продължителните дъждове.  През това време в детска градина „Ален мак“ изпомпваха вода от мазето си, а в частни къщи хората запушваха сифоните, за да не може през тях да влезе вода. Няколко села останаха без вода, очакват се и аварии в електропреносната мрежа.

По-долу ви представяме текста, който са публикували на фейсбук страницата на община Харманли:

КОЛЕДНАТА ЕЛХА НА ХАРМАНЛИ СЪБРА РЕКОРДЕН БРОЙ ХАРЕСВАНИЯ ВЪВ ФЕЙСБУК!

Снимките с Коледната украса и елха на Харманли на страницата ни във Фейсбук само за два дни събраха над 1200 (вероятно и повече) харесвания заедно със споделянията (75 споделяния). Отделно албумът със снимките от тържеството за откриването на коледните празници бе харесан от близо 300 души, а клипът от това тържество на площада от 130.
Без да претендираме за точна статистика, споделяме, че никое събитие досега, отразено на страницата ни, не е срещало такова широко одобрение.
И това не е Коледно чудо. Това е факт.
Хубавото си е хубаво и хората го оценяват. Ние също оценяваме тяхното мнение. Гледаме на него като на обществена нагласа, предизвикана от усилията на Общината да създаде истинска празнична атмосфера за приятно посрещане на Коледа и Нова година.
Радваме се, че това, което сме направили, съвпада с желанията и естетическия вкус на гражданите.
Радостно е също, че и повечето коментари под снимките са позитивни. Ето някои от тях:
Виолета Делчева: „Прекрасна украса ! Дай, Боже, толкова светло и красиво да бъде в домовете и най-паче – в душите на хората, които живеят в Харманли ! Да съхраним магията на Коледните празници !“
Христина Кръстева: „Браво на общината! Много е красиво.“
Гери Стоева: „Много е красива елхата. Ще се ползва години наред, това е дългосрочна инвестиция.“
Светла Велкова: Украсата на града е прекрасна! Браво!!!
Огнян Христов: Поздравления към Община Харманли не само за Коледната елха, но и за цялостната Коледна украса на града. Усеща се някаква нова празнична атмосфера, по-различна от други години. А това е важно, така се разнообразява атмосферата на града и същевременно се запазва неговият автентичен дух.
Мария Соколова: Добре че има повече позитивни коментари, отколкото негативни. Значи все пак съзнанието на българина може да се промени и да се радва на хубавите неща, които не само че красят града, но и носят коледно, различно настроение. Поздравления за усилията, които се полагат от общината! Весели празници!
Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2014 11:34
Напиши коментар

5 Коментара

 1. аЗ декември 4, 15:38

  Надявам се вече да им е ясно на тъпите Харманлииски пенсионери и хора който нз даже каква изгода имат от кмета като то нищо не се случва от години. Вярвам че 2015г. ще е последната за партия БСП в гр.Харманли ако искате да имате спортни зали, площадки , ограничение правово на бежанците моля вземете пример от община Любимец и Свиленград ако ли не ще си тънете в мизерия и те това е 🙂

  Отговори на този коментар
 2. Samun декември 4, 14:39

  За пореден път се убеждавам,че на г-н Кмета не му пука!Помислете хора!!!На фона на всичко случващо се се с държава и община!!!Някой ще каже,че 13 000 лв.,какво толкова?
  Но този разход е като на“ гол тумбак чифте пищови“ и е събирателен образ на едно дълго управление,което ще запомним с нищо добро.Крадене,ОК,но ти имаше толкова козове,които проигра без да спечели града нищо!Да припомним:
  1.Боклук
  2.Бежанци
  Отиди си с мир човече………

  Отговори на този коментар
 3. Asd декември 4, 12:47

  Браво бе хора , супер сега имате 1300 души които се радват на елхата и един който занулява тези 1300 души.
  79 заблудени, които няма какво да правят по цял ден и споделят и един който гълта парите. Подкрепям коментара на г-н Петров.

  Отговори на този коментар
 4. Ради Петров декември 4, 11:58

  Тези коментари случайно дали не са на работници от общината.
  Много добра инвестиция? Да вземе пари от детските градини за да ги вложи в нещо такова? А защо не ги вложи пак във детските градини?

  Отговори на този коментар
  • валина декември 4, 12:53

   На родителските срещи в детска градина“Ален мак“ тази година казаха,че ще събират средства от родители и спонсори за подмяна на дюшеци и завивки за децата.Защото не им достигат пари от бюджета.Ами ,ако искат пари ще им кажа да отидат от елхата да си ги търсят.

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама