В Черна могила разкриха нарколаборатория

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 7, 2018 08:39

В Черна могила разкриха нарколаборатория

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #18/98, 4-10 май 2018

Свързани публикации

Лаборатория за производство на наркотици откриха полицаи в село Черна могила. В събота, 28 април, те извършили проверка в къща и на място задържали две момичета и двама мъже. От дома полицаите иззeли 500 грама бяло вещество на кристали, реагиращо при полеви наркотест на метаамфетамин, 10 хапчета с лого от същото вещество, 10 литра жълтеникава течност, 10-литрова бутилка с безцветна течност с остра миризма, туба с 1 литър солна кисилина, буркан с надпис „натриева основа“ с бяло люспесто вещество и две електронни везни.
Полицаите арестуваха четирима, които са съпричастни към случая. В последствие двама от тях бяха пуснати, а другите -Пламен В. Ангелов и Даниел Дюшюлиев от Раднево, бяха задържани за 72 часа.
В сряда, 2 май, в Харманлийския районен съд бе гледана мярката им за неотклонение. Съдът прецени, че те трябва да останат в ареста, защото и двете лица са в изпитателн срок.
Единият от тях е Пламен Ангелов, по прякор Дебелия. Той е на 39-години и бургаските медии го описват като знакова фигура в техния ъндърграунд.
В обвинението срещу него пред съда обаче дрогата се стопи до 10 хапчета екстази. Затова обвинението бе единствено за притежание, а не за пласиране на наркотици. По първия текст Ангелов може да получи от 1 до 6 години затвор. Ако бъде признат за виновен, той ще лежи още 2 години и 8 месеца заради кумулацията на 3 условни присъди за наркоразпространение.
По случая са назначени още експертизи, които трябва да установят какво точно са открили полицаите в селската къща. Ако все пак становището на специалистите докаже наличието на сериозни количества метамфетамин, то тогава може да влезе „на топло” за доста дълго време.
Пламен е роден в Харманли, но последните 20 години живее постоянно в Бургас. През 1997 година той участва в катастрофа, при която загинаха трима младежи от Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 7, 2018 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама