Увеличаването на доходите ще е приоритет на Коалиция за България

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 19, 2013 17:56

Увеличаването на доходите ще е приоритет на Коалиция за България

Най-важният приоритет в програмата на Коалиция за Българи на предстоящите избори е повишаването на доходите. Това заяви водачът на листата на Коалиция за България за Хасковска област – Драгомир Стойнев, който бе на посещение в Харманли. В Културния център той бе на среща – разговор с разширения състав на партийния актив на местната общинската организация на БСП.
Гостът посочи от къде ще се намерят парите за това. „Първо трябва да се спрат всички течове в бюджета. Според него годишно се губят 3 милиарда, било то от контрабанда, било от ниска събираемост. Второ трябва да се знае, че в следващите години икономическия растеж ще се базира на потреблението.“
От БСП искат да правят промени в социалната сфера. За всички, които работят на минимална работна заплата се въвежда необлагаем минимум. Това касае 1 млн. човека. Облагането с 10% остава до годишен доход до 4 500 лева, над този процент е 20. Целта е до края на мандата да се премине към семейно подоходно облагане.
„Ние предлагаме на ония, които не са навършили годините за пенсия да се пенсионират две години предсрочно. Ще обърнем специално внимание на тази които са получили пенсии преди 2000 година. Предлагаме да се въведе швейцарското правило, където според инфлацията ще се увеличават и доходи на пенсионерите“.
Господин Стойнев сподели, че младежката безработица е бич за България и тя надминава 30 %, затова младите напускат страната. „12 000 са си сменили постоянната регистрация за миналата година! Какво бъдеще ще имаме след 15 – 20 години след като младите намаляват“, попита той и уточни, че БСП е единствената партия, която подава ръка на народа и младежите и те трябва да го разберат. Той обърна внимание и за проблем от национална сигурност – демографската криза. От БСП ще предложат на всички партии да се съберат и да решат какво да правят.
„Ние не можем да обещаваме чудеса и стъпка по стъпка ще върнем България към икономическия растеж. Ако оставим ГЕРБ на власт, това означава диктатура”.
Според господин Стойнев сегашната система в образованието, при която парите следват ученика била погрешна и тя не давала качествено образование.
„Дали бедността ще бъде спътник в нашия живот зависи от нас“, очерта пред присъстващите дилемата, която те трябва да разрешат, ако искат добро бъдеще за страната.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 19, 2013 17:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама