Ученици с радост се върнаха в класните стаи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2017 12:13

Ученици с радост се върнаха в  класните стаи

Заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова присъства на откриването на новата учебна година в харманлийското училище „Иван Вазов“. Като негова възпитаничка, тя развълнувана застана пред децата и техните родители и от сърце им пожела успех в предстоящата учебна година. Изрази своята безрезервна готовност за подкрепа и желание да се срещне с децата и в края на учебната година – да й разкажат за новите си знания, получените отговори на безкрайните въпроси в процеса на обучение и за постигнатите успехи.
Директорът Наташа Кирякова поздрави всички – деца, ученици, родители и учители, с началото на учебната година, като прикани възпитаниците на училището да се справят с предизвикателствата при овладяването на знанията, да обичат да учат, защото ученето дава знание, а знанията правят човека свободен. Поздравление имаше и от зам.-кмета Валентина Димулска, която подари на всички първокласници учебни пособия с послание от кмета Мария Киркова.
Отец Георги Дановски извърши водосвет и пожела Бог да даде своята благодат на всички ученици. В поздрава си той призова и ученици, и родители по-често да се вглеждат в надписа с думите на Неофит Рилски, намиращ се на входа на училището и останал още от времето, когато в сградата се е помещавала харманлийската гимназия. В онези далечни времена монахът е имал съзнанието, че най-напред трябва да се устройват училищата, а след това църквите и манастирите.
В програмата за празничния ден участваха едни от най-добрите млади изпълнители в града – братята Мартин и Ленко, Изабелла, Гергина, Тейлър и Косара.
За пръв път тази година ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, прекрачиха и осмокласници. Те ще се обучават в специалностите „Електрически машини и апарати“ и „Телекомуникационни системи с разширено изучаване на английски език“. Осмокласници ще трупат знания и по специалностите „Трайни насаждения“ и „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения“.
Директорът на професионалната гимназия инж. Веска Атанасова поздрави учениците и им пожела да бъдат прилежни и да усвоят тънкостите на отговорните професии, които ще им дадат един добър старт в живота.
Гимназията е пионер в областта в дуалното обучение, чиито основни предимства са формирането на нови професионални знания и умения в реална работна среда.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2017 12:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.