Ученици с радост се върнаха в класните стаи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2017 12:13

Ученици с радост се върнаха в  класните стаи

Заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова присъства на откриването на новата учебна година в харманлийското училище „Иван Вазов“. Като негова възпитаничка, тя развълнувана застана пред децата и техните родители и от сърце им пожела успех в предстоящата учебна година. Изрази своята безрезервна готовност за подкрепа и желание да се срещне с децата и в края на учебната година – да й разкажат за новите си знания, получените отговори на безкрайните въпроси в процеса на обучение и за постигнатите успехи.
Директорът Наташа Кирякова поздрави всички – деца, ученици, родители и учители, с началото на учебната година, като прикани възпитаниците на училището да се справят с предизвикателствата при овладяването на знанията, да обичат да учат, защото ученето дава знание, а знанията правят човека свободен. Поздравление имаше и от зам.-кмета Валентина Димулска, която подари на всички първокласници учебни пособия с послание от кмета Мария Киркова.
Отец Георги Дановски извърши водосвет и пожела Бог да даде своята благодат на всички ученици. В поздрава си той призова и ученици, и родители по-често да се вглеждат в надписа с думите на Неофит Рилски, намиращ се на входа на училището и останал още от времето, когато в сградата се е помещавала харманлийската гимназия. В онези далечни времена монахът е имал съзнанието, че най-напред трябва да се устройват училищата, а след това църквите и манастирите.
В програмата за празничния ден участваха едни от най-добрите млади изпълнители в града – братята Мартин и Ленко, Изабелла, Гергина, Тейлър и Косара.
За пръв път тази година ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, прекрачиха и осмокласници. Те ще се обучават в специалностите „Електрически машини и апарати“ и „Телекомуникационни системи с разширено изучаване на английски език“. Осмокласници ще трупат знания и по специалностите „Трайни насаждения“ и „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения“.
Директорът на професионалната гимназия инж. Веска Атанасова поздрави учениците и им пожела да бъдат прилежни и да усвоят тънкостите на отговорните професии, които ще им дадат един добър старт в живота.
Гимназията е пионер в областта в дуалното обучение, чиито основни предимства са формирането на нови професионални знания и умения в реална работна среда.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2017 12:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама