Ученик от Свиленград спечели два национални конкурса

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 26, 2017 22:20 Updated

Ученик от Свиленград спечели два национални конкурса

Акценти

  • в началото на юли, Георги спечели Голямата награда от "България - врата към Европа"

Свързани публикации

Ученик от Свиленград е победител в Националния конкурс за рисунка „Моята българска бродирана риза“. Това е седмокласникът Георги Костадинов ОУ „Иван Вазов“ В соъбщението от ОбА – Свиленград се казва още, че картината на Георги е вдъхновена от ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград.
Конкурсът е организиран от Българско училище „АзБуки” в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови” в Италия. В него участваха българчета на възраст от 6 до 19 години, ученици от български училища в България и ученици от български училища в чужбина. Рисунки са изпратили деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.
Талантливият млад художник Георги Костадинов е ученик наесен ще бъде в 8-ми клас вече в СУ“Д-р. Петър Берон“. Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева, която е експерт „Хуманитарни дейности“ в ОбА- Свиленград. Само преди месец – в началото на юли, Георги спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография „България – врата към Европа“, припомнят от ОбА

Снимка: ОбА – Свиленград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 26, 2017 22:20 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама