Ученик от Свиленград спечели два национални конкурса

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 26, 2017 22:20 Updated

Ученик от Свиленград спечели два национални конкурса

Акценти

  • в началото на юли, Георги спечели Голямата награда от "България - врата към Европа"

Свързани публикации

Ученик от Свиленград е победител в Националния конкурс за рисунка „Моята българска бродирана риза“. Това е седмокласникът Георги Костадинов ОУ „Иван Вазов“ В соъбщението от ОбА – Свиленград се казва още, че картината на Георги е вдъхновена от ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград.
Конкурсът е организиран от Българско училище „АзБуки” в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови” в Италия. В него участваха българчета на възраст от 6 до 19 години, ученици от български училища в България и ученици от български училища в чужбина. Рисунки са изпратили деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.
Талантливият млад художник Георги Костадинов е ученик наесен ще бъде в 8-ми клас вече в СУ“Д-р. Петър Берон“. Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева, която е експерт „Хуманитарни дейности“ в ОбА- Свиленград. Само преди месец – в началото на юли, Георги спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография „България – врата към Европа“, припомнят от ОбА

Снимка: ОбА – Свиленград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 26, 2017 22:20 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.