Ученичка стана „Мис Чае шукарие“ в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 15, 2018 22:34

Ученичка стана „Мис Чае шукарие“ в Симеоновград

Ученичката Надя Иванова стана Мис Чае шукарие на Празника на ромите в Симеоновград. Нейни подгласнички са Асенка Сашева и Жана Ангелова.
Журито избра Деница Сашева за „Мис Интелект“, Глория Динкова – като най-добра на ориенталските танци, а Фани Иванова за любимец на публиката.
Всички получиха цветя и награди, а на първата госпожица поставиха и корона.
На тържеството доминираше ориенталската музика, а танците бяха не само на сцената, но и в залата.
Отбелязването на събитието се проведе във вторник, 10 април, в препълнения салон на читалище „Развитие“. Кметът на общината Милена Рангелова поздрави ромите по случай празника им.
Росен Бонев, президент на клуба по борба, награди най-изявените боркини, които са от ромски произход. Бистра Иванова е многократна шампионка на страната, а първия си златен медал постига за родния си град. Другите четири са за Хасково. През 2004 година е в десетката за спортистите на Хасково. Три пъти е била и спортист номер 1 на Симеоновград и е била национален състезател.
Другите изгряващи звезда в този спорт от града са Минка Розалева, Калудиа Колева, Таня Иванова, Митко Йорданов, Стефка Севдалинова, Мариета Петранкова също бяха наградени с грамоти и статуетки.
„Ромските деца са гръбнака на борбата в Симеоновград”, каза Росен Бонев, треньор по борба. „По нищо не се различават от своите връстници, имат по-висок праг на болка, издържат по-добре на режим и лишения”. Той награди кмета на града Милена Рангелова и председателя на ОбС Светлана Манолова.
Събитието бе организирано от читалище „Интеграция – 2005“, с помощта на Община Симеоновград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 15, 2018 22:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама