Ученичка стана „Мис Чае шукарие“ в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 15, 2018 22:34

Ученичка стана „Мис Чае шукарие“ в Симеоновград

Ученичката Надя Иванова стана Мис Чае шукарие на Празника на ромите в Симеоновград. Нейни подгласнички са Асенка Сашева и Жана Ангелова.
Журито избра Деница Сашева за „Мис Интелект“, Глория Динкова – като най-добра на ориенталските танци, а Фани Иванова за любимец на публиката.
Всички получиха цветя и награди, а на първата госпожица поставиха и корона.
На тържеството доминираше ориенталската музика, а танците бяха не само на сцената, но и в залата.
Отбелязването на събитието се проведе във вторник, 10 април, в препълнения салон на читалище „Развитие“. Кметът на общината Милена Рангелова поздрави ромите по случай празника им.
Росен Бонев, президент на клуба по борба, награди най-изявените боркини, които са от ромски произход. Бистра Иванова е многократна шампионка на страната, а първия си златен медал постига за родния си град. Другите четири са за Хасково. През 2004 година е в десетката за спортистите на Хасково. Три пъти е била и спортист номер 1 на Симеоновград и е била национален състезател.
Другите изгряващи звезда в този спорт от града са Минка Розалева, Калудиа Колева, Таня Иванова, Митко Йорданов, Стефка Севдалинова, Мариета Петранкова също бяха наградени с грамоти и статуетки.
„Ромските деца са гръбнака на борбата в Симеоновград”, каза Росен Бонев, треньор по борба. „По нищо не се различават от своите връстници, имат по-висок праг на болка, издържат по-добре на режим и лишения”. Той награди кмета на града Милена Рангелова и председателя на ОбС Светлана Манолова.
Събитието бе организирано от читалище „Интеграция – 2005“, с помощта на Община Симеоновград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 15, 2018 22:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.