„Тунджа“ стана носител на купата, връчена на Празника на Бога

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2019 17:27

„Тунджа“ стана носител на купата, връчена на Празника на Бога

Победителят на финала на футболния турнир в село Срем тази година е отборът на домакините – „Тунджа“. Състезанието е част от Празника на Бога, организиран от живеещия тук Кръстьо Ангелов и в него участваха състезатели от „Дунав“ Русе, „Верея“ Димитровград, ветерани на „Ботев“ Пловдив, „Тунджа“, Срем и от Калиакра.
На финала на турнира се срещнаха домакините и миналогодишните шампиони от „Пловдив“. Победи „Тунджа“, а купата им бе връчена от Пенка Стоичкова, майка на футболиста Христо Стоичков, вечерта, в двора на къщата на бай Кръстьо.
На тържествената вечеря се бяха събрали няколкостотин човека от селото и от други градове. За присъстващите свири оркестър „4 STARS” от Сливен.
Кръстьо Ангелов организира Празник на Бога в с. Срем. всяка година по това време вече 14 години. Средствата, с които прави събитието, са от дарения, а в организацията се включват десетки доброволци.
Негови гости през годините са футболни деятели като Валентин Михов, Наско Сираков, Динко Дерменджиев, Кирил Ивков, Стефан Милушев, Георги Атанасов (журналист), Крум Савов, Радостин Кишишев, Петко Петков, Георги Белчев, Георги Бинев, Иван Занев, Марин Бакалов, Милен Георгиев, Георги Чиликов и много други.
Кръстьо Ангелов нарича себе си пратеник на Бога и твърди, че му е дадена силата да помага на хората, които се нуждаят от подкрепа. Преди години е бил тежко болен и тогава си е обещал, че ако Бог му възвърне силата и здравето, ще прави празник единствено и само в Негова чест.

„Празникът е посветен на Създателя, създал всички нас, видимото и невидимото. Аз съм един човек, когото Бог е научил на много неща. Той прави така, че хората да отварят своето съзнание и да вървят към бъдещето, а не да се връщат към първобитно-общинния строй. Детето когато изучи материала, то трябва да порасне, което ще му даде възможност на стъпи на един по-приятен и по-висок връх на живота“, обяснява домакинът. Според него начинът, по който се движат религиите и партиите, програмите, които изпълняват, всичко това, което се случва, се нарича падение и е изчерпано.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2019 17:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама