Цветанов: “Всеки трябва да казва истината за това, което се случва”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2020 10:35

Цветанов: “Всеки трябва да казва истината за това, което се случва”

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 45/929, година XVII, 27 ноември - 3 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Лидерът на най-новата партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов присъства на откриването на офис в Харманли. Пред събралите се той представи общинския координатор за Харманли Димитър Димитров и му пожела успех и много работа.
На събитието присъства и Павел Вълнев, който е заместник-председател. Той живее в Чикаго от 20 години, където с брат си са изградили няколко успешни бизнеса.
„Влизаме в “Републиканци за България” и с ясната представа, че в България трябва да се правят някакви реформи. Навсякъде се наблюдава страх у хората и те са мачкани, а в смесените райони от две страни – от едната от ДПС, а от друга от ГЕРБ, каза той и продължи: “Много се радвам, че сте тук. Започваме нещо, което трябва да бъде дългосрочен проект.”
Според Цветан Цветанов в момента в цялата държава е хаос. Последните седем месеца нямаше никаква адекватна стратегия, която да подготви гражданите за създалата се ситуация. „Европейските държави, когато видят, че системата е претоварена, блокират и затварят. По-добре да затворят за 14 дни, за да може да се приготвиш за новогодишните празници, когато всички семейства се събират.
Всичко вече е оставено на животинския принцип – който оцелее, …което е абсурдно в днешните условия на живот”, е неговото заключение.
Сподели, че изграждането на нова партиу е с цел подготовка и участие за предстоящите избори. В партията, според него, трябва да има единомислие.
Спомена, че в Хасково всички знаят, че когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. “Страхът, който витае в града е невероятен. Това е недопустимо в такива условия, в които се намира страната ни като членка на Европейския съюз.
Когато правим срещите с хората, трябва да говорим за това как сегашното управление си купува изборите за следващата година. То дава до март по 50 лв на пенсионерите. В предизборната кампания сегашните управляващи ще излязат и ще ти кажат: “Ако ние спечелим, ще има по 50 лв и след март месец”.
Когато говориш, че ще дадеш 300 милиона за детски и след една седмица да кажеш, че “няма да ги даваме, защото ще увеличим заплатите на полицаите и медицинските работници” – ето ти политика на противопоставяне, ето ти политика на отвращение, ето ти политика на това как всъщност хората да не отидат да гласуват, защото си казват: “Всички са маскари”. Това е най-добрият елемент да си спечелиш изборите с ниска избирателна активност.
Това, което искаме да направим, е да казваме истината за всичко това, което се случва. Тези детски струват на бюджета 300 милиона, а са заложени само за тази година. В бюджета това трябва да е за три.“
Според Цветанов всичко, което чуваме от управляващите, е само популизъм, те нямат визия и концепция за това как да се работи.
Той даде и друг пример за ограбване на българската икономика – Турски поток. Той струва на България 3 милиарда лева. Тези милиарда ги дава България с българското дружество „Булгартрансгаз“. Тези пари няма как да бъдат възстановени десетилетия напред. Тръбата влиза в България и излиза от нея без нито едно разклонение, а минава на 5 км от Видин. В момент, когато всеки говори за развитието на Северозапада, как трябва да има инвестиции в този регион, за да има бизнес.”
Затова, по негово мнение, трябва да се говори по тези теми.
Цветанов каза, че задачата им е да имат силен резултат на следващите избори, за да може “да отстояваме принципни позиции и да няма популизъм”.
Много е важно, според него, да се обяснява на хората да гласуват, след като са направили информиран избор – да преценят кое е добро и кое може да бъде изпълнено.
“Натрупал съм опит извлякъл съм си поуки от грешките си. Няма човек, който да не бърка, но пък трябва да заложа на експертизата, за да можем да предлагаме политически решения на базата на това, което може да се предложи.
В нашата партия даваме възможност в нея да присъстват всички български граждани независимо от техния етнос, възраст и образование.
И най-важното послание, което даваме с партията “Републиканци за България” е към българите, живеещи в чужбина. Това са около 2 милиона българи, които живеят там, и над 800 милиона евро са парите, които влизат всяка година в страната при техните роднини.
Според Цветанов, всеки един от членовете трябва да стане посланик и да разяснява ежедневно истината за това което се случва.
“В българския парламент няма опозиция, няма никаква възможност да се говори нормално и всички са в очакване на избори”, категоричен е той.
“Днес отчитаме, че сме третата държава в Европейския съюз по ръст на смъртността от Covid. (вече сме първи, б.р.). Това показва много ясно къде се намирамe и какво сме направили.
Нека заедно да направим всичко възможно за да успеем.”
Според лидера на „Републиканци за България“ политиката на държавата е при тези условия да съхрани бизнеса. „Виждате в момента, че акцентът е върху увеличаването на бюджетните заплати, но никой не говори как да съхраним работните места. Постъпленията идват от бизнеса, а от чиновниците няма как да дойдат“, завърши той.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2020 10:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама