Трябва ли да се молим за банкомат, в кой век живеем?!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 18, 2019 13:02

Трябва ли да се молим за банкомат, в кой век живеем?!

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #22/151, 24-20 юни 2019 г.

Свързани публикации

Защо трябва да се молим, за да ни поставят банкомат, в кой век живеем?! Това учудва и възмущава жители на квартал „Злати дол“ в Симеоновград, които започнаха подписка с искане за поставяне на банкомат. На няколко места вече са се подписали над 300 човека.
Според тях липсата на такова устройство създава проблеми на живеещите тук и на гостите, които идват.
Александър В. Александров споделя, че в квартала има много възрастни хора, които не могат да отидат до центъра на града, където е банкомат на Банка ДСК за да си изтеглят пари. Трябва да хващат такси или да се молят на някой познат, за да ги закара.
Хората разказват, че имало вариант банкомат да се постави на новата гара. Дошли специалисти, огледали, преценили, че може, но от БДЖ не се съгласили.
Тенчо Стратиев има решение на въпроса: „Най-добре е да се тури при Иван Чертука. Има място направено, да се сложи вътре и хората да си теглят пари. Няма да ходят чак в Сеймен и да се връщат и да хващат таксита.“
Ани Костадинова е млада майка, която е родена тук, но живее в по-голям град. Тя е свързана с квартала и се е включила в подписката, защото иска да се подобри положението в града, понеже виждала, че запада. „Поне това да е едно от добрите неща, които можем да постигнем заедно. Няма значение коя банка ще го монтира, но защо трябва да се молим за това. В кой век живеем?! Малко градче сме, но защо, защо трябва да се молим?“, се пита тя.
В квартала живеят и много хора, които работят в „Марица Изток“. Те също изпитват затруднения заради това, че имат карти с пари, но когато са в квартала, не могат да ги използват. Никола Димитров е един от тях. „Не само, че ще се използва, но ще бъде и доста оборотно. Имаше такава инициатива преди години, но не се случи и хората бяха разочаровани. Надявам се, сега да стане.“
Нели Христова казва, че банкоматът и поддръжката му са скъпи и банките го поставят само там, където имат печалба. „Трябва ли всичко в тази държава да се прави за печалба? Нима хората в квартала са по-различни от тези, които живеят в другите градове? Не заслужават ли и те да ползват удобствата на съвременния свят?“
Подписката продължава и местните хора се на-дяват банките да не мислят само за печалби, а и да създадат по-добри условия за клиентите си в малки населени места.

В Тополовград опашките през горещите дни са ежедневие и този проблем все още не е решен
Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 18, 2019 13:02
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Todorova юни 18, 15:10

    В Тополовград има два,но полза никаква.Почти ежедневно няма пари в банкоматите.Хората пътуват да Елхово.За каква пъчалба се говори,щом банкоматите са празни ,особенно когата дават пенсиите?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама