Три пожара горяха едновременно край Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 2, 2016 00:15

Три пожара горяха едновременно край Харманли

Акценти

  • През това време продължаваше друг пожар, край гълъбовското село Главан

Свързани публикации

Три пожара край Харманли днес поставиха на изпитания огнеборци, горски и доброволци. Единият бе между селата Българин и Шишманово, другият до с. Доситеево, а третия – най-опасният, северно от село Овчарово. Той бе спрян минути преди да се прехвърли в обраслите с бурени селски гробища, които му отваряха пътя към цялото село. Благодарение на дошлата навреме техника, това не се случи.

Огънят започна в късния следобед на около километър северно от селото и за кратко се разпростря на десетки декари. На място се озоваха автомобили на пожарната от Любимец, Симеоновград, Пазарджик. Тук бе и машина на Горска компания, Харманли, водоноски на Чистота-та, служители на Държавното горско.

Заради пожара в Маджаровско, коли на харманлийската пожарна бяха пратени да се справят с него, заедно с колеги от няколко други градове.

След няколкочасова борба, пожарът край Овчарово бе потушен на многото места, където гореше.

Тези край Шишманово и Доситеево също бяха угасени.

Още по на север, през това време продължаваше друг пожар, край гълъбовското село Главан. В гасенето участвт високопроходими автомобили и тежка техника, както и шест  екипа на пожарна безопасност – Стара Загора.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 2, 2016 00:15
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама