Трендафил Райков от Атака: „Кметът се е самозабравил“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 3, 2007 19:21

Трендафил Райков от Атака: „Кметът се е самозабравил“

В понеделник в клуба на Атака председателят на общинския сбор Трендафил Райков даде пресконференция за местните медии. Той отправи доста критики по адрес на харманлийския градоначалник. Първата бе за непровеждането на обществено обсъждане за поемане на общински дълг, парите от които ще отидат за ремонт на улици. С този акт управляващите искат да асфалтират улици, които трябват на кмета и на БСП, а не тези, които трябват на народа. Защо кметът направи така, попита г-н Райков. “Той не знае ли, че трябва да има обществено обсъждане? Ако не знае, какъв кмет е тогава? А ако знае и не го направи, защо подведе общинските съветници?”
Вторият важен въпрос, според г-н Райков, е, че в новата структура на ОбА, приета от ОбС, са предвидени бройки за мобилна охрана по селата. Ще бъдат назначени хора от селата и те ще са партийни функционери. Ще ходят сред хората и ще вършат партийна работа. Това е фрапиращо и затова аз гласувах ,,против“. Моето предложение бе охраната да бъде от Харманли, от хора, избрани след конкурс, които имат право да носят оръжие. Кметът Лисков ме обвини, че това с охраната било желание на пенсионерите, което те изразили на митинга в Харманли, а аз уж съм бил ,,за“ тях, а съм гласувал против. Това е 100% демагогия и не може да се каже от един нормален човек, а камо ли кмет. Счетох за ненужно да отговарям на един самозабравил се като него управник. Това, което те правят, е с общински пари да се гонят политически интереси. Това и комунистите не го правиха.
Мнението му за промяната в наредба №6 на общината:
„Внесох писмено предложение за отпадане на облагането на тези имоти. Минка Русева се изцепи и каза, че срокът за деклариране на това вече е минал. Даже каза, че и от БСП били за това.
Те дадоха почивка, а след нея кметът докара тежката артилерия – Грета Абаджиева от Данъчното, и започнаха въпроси. За мен това бе едно показно занятие и те са го научили от 15 април 1925 година, след взрива на църквата ,,Св. София“. Говорят едно пред хората, а вършат друго.
След това аз оттеглих предложението, защото бях убеден, че няма да мине. Съгласих се да влезе на следващото заседание при положение, че се представи отчетът за приходите от такса ,,смет“ и разходите на дейност ,,Чистота“. Да се види колко пари влизат и колко се харчат за тази дейност, включително и за снегопочистването.
Мога да призова хората за обща жалба в съда срещу това – натам вървят нещата. Това не е ултиматум. С неотмяната на това се нарушават духът на наредбата, където е записано, че не трябва да се залага нещо, което не се ползва като услуга. Събират се грешни пари от хората и с тях се прави политика.
На пресконференцията г-н Райков обвини кмета на общината М. Лисков, че лично той не се е съгласил да се освободят от такса ,,смет“ неизползваните имоти.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 3, 2007 19:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама