Тополовградчанин с жалби срещу Общината, чака пари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 29, 2016 07:53

Тополовградчанин с жалби  срещу Общината, чака пари

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 18/ 22-29 септември 2016 година

Свързани публикации

Тополовградчанинът Тодор Кръстев е решил да си търси правата с пускане на жалби. Той се е, оплаквал до различни институции, в които описва незавидното си положение като болен и търси съдействие и пари.
Той е с 52% инвалидност след прекаран инфаркт. Получил го е след като станал жертва на имотна измама, както обяснява. Страда от диабет. Не може да си плаща сметките за ток, вода. 53-годишният мъж е безработен, твърди, че няма близки, които да му помогнат. Смята, че Община Тополовград трябва да му осигури средства, за да си реши проблемите. Една от молбите му е до тази институция. В нея описва, че е в крайно тежко материално, социално и здравословно състояние. Претърпял инфаркт, има имплантирани три стенда. Пенсията му е 113 лева., а лекарствата му струват много повече. Описва, че парите му трябват и да си направи изследвания и прегледи пред НЕЛК – София.
От Общински съвет са му давали две поредни години, 2014, 2015 г., парична помощ. Последната му молба е входирана наскоро, разгледана е, но му отказват, защото повечето от съветниците не са убедени, че отпуснатите пари ще отидат по предназначение – за лекарства и лечение. „Какви са те да ми отказват, да не са специалисти“, коментира Тодор.
Той не се отказва и решава, да се оплаче от това им действие на по-висока инстанция, до областния управител. Разговарял е и със заместник-областния и на него обяснил случая. Описва, че пуснал молба до ОбА, а от отдел “Хуманитарни дейности” му обещали да му отпуснат 100 лева. На областния Тодор чертае според собствените си представи как се е развил пътя на молбата до ОбС. „Моля Ви, за съдействие и съпричастност и не се подигравайте с нас, хората в нездравословно състояние. Знайте, че има Господ, който забавя, но не забравя. Чакам Вашето отношение.“ Така завършва молбата си до него.
За да се реши въпросът с отпускането му на пенсия, той трябва да бъде прегледан от ТЕЛК. От там веднъж отказали да направят това. Огорчен и обиден, пише до РЗИ – Хасково. Иска да проверят защо началникът на ТЕЛК – Димитровград и комисията не му разгледали изследванията „Най-вулгарно ме изпъдиха от кабинета пред 30 пациента, с участието на охраната. Нима ние сме рецидивисти, а не хора. Това ли е начинът за явяване пред ТЕЛК?“, пита той. Подписал се е с неуважение.
По-късно отишъл на втори преглед на ТЕЛК, където този път го прегледали. Колко процента е инвалид ще стане ясно през ноември, когато ще дойде решението, а след това и пенсията. Сегашната му свърши през юни. Той казва, че до ноември няма доходи и настоява, че в общината „трябва да си гледат съвестно работата. Става въпрос за някакви си 100 – 200 лева “ и настоява, че тези пари трябва да ги получи.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 29, 2016 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама