Токов удар удължи „Вечер на китарите“ с още един ден

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 13, 2019 13:15

Токов удар удължи „Вечер на китарите“ с още един ден

Сериозен проблем с ел. захранването едва не провали второто издание на „Вечер на китарите“ в Свиленград. Той се появи малко след като първите изпълнители – Виктор и Кали, излязоха на сцената до Стария мост на река Марица.
В началото на събитието на няколко места на моста три групи свириха на акустични китари, а техни фенове и минувачи ги поздравяваха. В Програмата това бе отбелязано като „уъркшоп“.
Следващите изяви на музикантите трябваше да са на открита сцена, но спирането на елекрозахранването осуети изявата им. Въпреки това, англичаните Мартин, Маттю, холандците Гертиан и Максине направиха акустичен концерт, а зрителите останаха доволни.
Втората вечер стотици фенове на рока се събраха на същото място, за да се насладят на изпълненията на групите. На финала бе концерт на група „Хоризонт”, които изпълниха вечни български хитове.
Свиленградчани бяха представени от дуета Виктор и Кали, с групата „0379” и Панайот Панайотов, който пя с музикантите от „Пиерати”.
Останалите участници бяха юношеската група „Хала” към Младежки център Хасково, рок група „Хала” към Детски младежки център Димитровград, „Хаштаг” от Велико Търново, Мат Джефест от Англия и Герд от Холандия и рок динозаврите от „Ентронемент”.
Всички групи получиха статуетка на фестивала, грамоти за участие и специална селекция вина от винарска изба „Катаржина”.

Организатори на проявата са НЧ „Просвета 1870” и рок група „0379”. Инициативата се осъществи и с финансовата подкрепа на община Свиленград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 13, 2019 13:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама