The Homecoming Exhibition на Нако от Тополовград стигна до Ню Йорк

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 30, 2023 08:05

The Homecoming Exhibition на Нако от Тополовград стигна до Ню Йорк

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 май - 1 юни 2023 г., брой 20/1044, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Последната дигитална изложба на деветнадесет годишният Атанас Баев-Нако от Тополовград ще бъде излъчена на площад Times Square в Ню Йорк. Името ѝ е The Homecoming Exhibition или в превод на български „Завръщане у дома“. За агенция „Фокус“ той казва, че е избрал това име за проекта си, защото отразява личното му пътуване през трудни моменти. „Миналата година беше такава за мен и се сблъсках с многобройни препятствия, които поставиха на изпитание устойчивостта и решителността ми. Твърдо вярвам обаче, че тези трудности са ме направили по-силен. Името на проекта ми е символично представяне на тази трансформация, да излезеш с нови сили и енергия“, споделя той.
The Homecoming Exhibition ви пренася в напълно интерактивен 3D свят на модерно изкуство, скулптури и култура, докато изследвате минималистичната среда, вдъхновена от музея на Хироши Сенджу. Новаторската работа на Нако Баев с поглед към бъдещето на изкуството. Изложбата представлява виртуално 3D пространство, галерия, в която Нако е изложил свои виртуални произведения като картини и скулптори.
Преди година Нако създаде психотрилър в изцяло 3D среда, който спечели 4 международни награди в Холивуд за късометражно кино.
Нако е син на Калинка и Николай Баеви и внук на известния бизнесмен Атанас Баев.
Наско, или както обича да го наричат Нако, стана известен и с това, че след средното си образование продължи сам да се се обучава. И добавя защо е избрал пътя да се самообразова: „Смятах, че образованието в България не отговаря на личните ми цели и стил на учене. С помощта на огромните ресурси, достъпни в интернет, включително материали с отворен код, вярвах, че мога да придобия необходимите знания и умения, за да успея в избраната от мен област.
Самостоятелното учене ми позволи да адаптирам образованието си, да проучвам различни източници и да съм в крак с постоянно променящия се пейзаж в моята професия. Забелязах резултати от моя избор, а точно това ме накара да продължа да следвам интуицията си“, казва пред Агенция фокус.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 30, 2023 08:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама