“Тера груп” възстановява свинекомплекса

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2006 20:56

“Тера груп” възстановява свинекомплекса

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", бр.6/157 10 - 6 февруари 2006 год

Свързани публикации

Консорциум „Тера груп“ се е заела с възстановяването на свинекомплекс ,,Преславец“, край едноименното село до Харманли, съобщиха от общината през седмицата. Техни хора работят там от близо два месеца и вече са построили 250 метра нов водопровод за вода.
От консорциума смятат да превърнат занемарения комплекс в репродуктивна база. Плановете им за в бъдеще са да отглеждат над 20 хиляди прасета, от които 2 500 свине майки, 9 100 подрастващи и 11 100 за угояване. В техните планове влиза всеки месец да продават по около 100 майки за разплод. Те ще наемат полуразрушената база от ,,Мел Инвест“, който преди време купи свинекомплекса с акции от масовата приватизация.
Консорциумът „Тера груп“ е кандидатствал по програмата САПАРД за техническото оборудване на халетата. В момента се почистват помещенията, където ще бъдат настанени първите прасета.
Според информация от интернет консорциум „Тера Груп“ обединява производствения, кадровия и интелектуалния потенциал на над 40 търговски дружества. Дейността им е позната на територията на цялата страна.
Президентът на консорциума се казва Динко Пенев, а в него работят над 2000 висококвалифицирани работници и специалисти, инженери, проектантски екипи, финансово-счетоводни и консултантски групи. В Консорциума няма случай на нарушаване на договорни отношения. Качеството и сроковете по изпълнението на ангажиментите са гарантирани. Координацията на дейностите на отделните дружества се извършва чрез общ център на управление, в който са обединени основните административни функции на фирмите.
Областите, в които работи „Тера груп“ са: строителство, ремонт и поддръжка на градски комуникации и инфраструктура, производство на инертни и строителни материали, пробивно-взривни дейности, услуги със строителна техника, в това число едрогабаритна, специална и уникална техника, цялостно изграждане на обекти от метални конструкции, промишлено и гражданско строителство, спедиция и превоз на пътници и товари, свиневъдство, птицевъдство, рибовъдство, научно-изследователска, проектантска, инвеститорска и инженерингова дейност, финансови и правни услуги, консултации по операции с ценни книжа и други финансови инструменти, търговска дейност, туристическа дейност в България и в чужбина, дейност в полза на обществени, културни, спортни и образователни проекти и организации.
В началото на 2003 г. Консорциум „Тера Груп“ построи в своята база край гр. Стара Загора Етнографски комплекс „Загоре“. Техен е също така и Бизнес център „Тера Груп“, изграден през 2002 и 2003 г.Той се намира на 3 км източно от гр. Стара Загора.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2006 20:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.