“Тера груп” възстановява свинекомплекса

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2006 20:56

“Тера груп” възстановява свинекомплекса

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", бр.6/157 10 - 6 февруари 2006 год

Свързани публикации

Консорциум „Тера груп“ се е заела с възстановяването на свинекомплекс ,,Преславец“, край едноименното село до Харманли, съобщиха от общината през седмицата. Техни хора работят там от близо два месеца и вече са построили 250 метра нов водопровод за вода.
От консорциума смятат да превърнат занемарения комплекс в репродуктивна база. Плановете им за в бъдеще са да отглеждат над 20 хиляди прасета, от които 2 500 свине майки, 9 100 подрастващи и 11 100 за угояване. В техните планове влиза всеки месец да продават по около 100 майки за разплод. Те ще наемат полуразрушената база от ,,Мел Инвест“, който преди време купи свинекомплекса с акции от масовата приватизация.
Консорциумът „Тера груп“ е кандидатствал по програмата САПАРД за техническото оборудване на халетата. В момента се почистват помещенията, където ще бъдат настанени първите прасета.
Според информация от интернет консорциум „Тера Груп“ обединява производствения, кадровия и интелектуалния потенциал на над 40 търговски дружества. Дейността им е позната на територията на цялата страна.
Президентът на консорциума се казва Динко Пенев, а в него работят над 2000 висококвалифицирани работници и специалисти, инженери, проектантски екипи, финансово-счетоводни и консултантски групи. В Консорциума няма случай на нарушаване на договорни отношения. Качеството и сроковете по изпълнението на ангажиментите са гарантирани. Координацията на дейностите на отделните дружества се извършва чрез общ център на управление, в който са обединени основните административни функции на фирмите.
Областите, в които работи „Тера груп“ са: строителство, ремонт и поддръжка на градски комуникации и инфраструктура, производство на инертни и строителни материали, пробивно-взривни дейности, услуги със строителна техника, в това число едрогабаритна, специална и уникална техника, цялостно изграждане на обекти от метални конструкции, промишлено и гражданско строителство, спедиция и превоз на пътници и товари, свиневъдство, птицевъдство, рибовъдство, научно-изследователска, проектантска, инвеститорска и инженерингова дейност, финансови и правни услуги, консултации по операции с ценни книжа и други финансови инструменти, търговска дейност, туристическа дейност в България и в чужбина, дейност в полза на обществени, културни, спортни и образователни проекти и организации.
В началото на 2003 г. Консорциум „Тера Груп“ построи в своята база край гр. Стара Загора Етнографски комплекс „Загоре“. Техен е също така и Бизнес център „Тера Груп“, изграден през 2002 и 2003 г.Той се намира на 3 км източно от гр. Стара Загора.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 13, 2006 20:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама