Театрален състав с нова премиера на харманлийска сцена

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2016 07:50

Театрален състав с нова премиера на  харманлийска сцена

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 3/1, 27 май-2 юни 2016

Свързани публикации

Театралният състав при НЧ „Дружба“ – Харманли, зарадва своите фенове с новата си постановка „Титаник ди Каприо, Вегетарианецът“. Премиерата й се състоя в четвъртък, а на финала артистите бяха изпратени с бурни аплодисменти.
Сюжетът на спектакъла е микс от творби на Чудомир и Йордан Радичков и актуални събития, от които хората се вълнуват в съвремието. По време на представлението можаха да се чуят и музикални изпълнения. То бе прекъсвано на няколко пъти от ръкопляскания. Режисьор и постановчик е Стефан Цирков. Това му даде повод да стигне до извода: „Разбрах, че харманлийската публика е възпитана и е инструмент на театъра. Доволен съм от представлението. Целият състав се справи великолепно. Това е моята радост.“, сподели режисьорът. Той е написал сценария специално за театралната група, като се е стремял за всеки да намери роля, която да покаже най-силните страни на харманлийските самодейци.
Постановката е от четири разказа: „Народна медицина“, „Вегетарианец“, „Провинциалисти“ и „Фокс мувитон”. Репетициите продължиха около 6 месеца.
Това е четвъртата постановка на Стефан Цирков на сцената на читалище „Дружба“. Първата бе „Държавните липи“, втората е „Женско царство“, а третата е “Предложение“ по Чехов.

Стефан Цирков: „Привързан съм към харманлийските театрали“

Разбрах, че сте доволен от представлението на самодейците. Каква е разликата самодеен театър и професионален?
Аз го наричам любителския театър и при него едни напускат, идват други и това е най-ценното, че се почва от начало. Затова е нужно търпение. Идват хора, които искат да играят, а не могат. За тях трябва да се намери роля. Самодейците нямат претенции, а се раздават на сцената. При професионалистите не е така, повечето гледат хонорара.

Това е четвъртата Ви пиеса в Харманли. Добре ли се работи тук?
Аз съм привързан към харманвлийските творци. Играл съм пиеси на Иван Добчев, а Йорданка Кузманова ми преподава художествено слово във ВИТИЗ.

Какво да очакваме в най-близко време?
От тук нататък предстои много работа, защото ще се подготвя 130 години театър и 70 -годишен юбилей на самодейния артист Живко Желязков.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2016 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.