Театрален състав с нова премиера на харманлийска сцена

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2016 07:50

Театрален състав с нова премиера на  харманлийска сцена

Театралният състав при НЧ „Дружба“ – Харманли, зарадва своите фенове с новата си постановка „Титаник ди Каприо, Вегетарианецът“. Премиерата й се състоя в четвъртък, а на финала артистите бяха изпратени с бурни аплодисменти.
Сюжетът на спектакъла е микс от творби на Чудомир и Йордан Радичков и актуални събития, от които хората се вълнуват в съвремието. По време на представлението можаха да се чуят и музикални изпълнения. То бе прекъсвано на няколко пъти от ръкопляскания. Режисьор и постановчик е Стефан Цирков. Това му даде повод да стигне до извода: „Разбрах, че харманлийската публика е възпитана и е инструмент на театъра. Доволен съм от представлението. Целият състав се справи великолепно. Това е моята радост.“, сподели режисьорът. Той е написал сценария специално за театралната група, като се е стремял за всеки да намери роля, която да покаже най-силните страни на харманлийските самодейци.
Постановката е от четири разказа: „Народна медицина“, „Вегетарианец“, „Провинциалисти“ и „Фокс мувитон”. Репетициите продължиха около 6 месеца.
Това е четвъртата постановка на Стефан Цирков на сцената на читалище „Дружба“. Първата бе „Държавните липи“, втората е „Женско царство“, а третата е “Предложение“ по Чехов.

Стефан Цирков: „Привързан съм към харманлийските театрали“

Разбрах, че сте доволен от представлението на самодейците. Каква е разликата самодеен театър и професионален?
Аз го наричам любителския театър и при него едни напускат, идват други и това е най-ценното, че се почва от начало. Затова е нужно търпение. Идват хора, които искат да играят, а не могат. За тях трябва да се намери роля. Самодейците нямат претенции, а се раздават на сцената. При професионалистите не е така, повечето гледат хонорара.

Това е четвъртата Ви пиеса в Харманли. Добре ли се работи тук?
Аз съм привързан към харманвлийските творци. Играл съм пиеси на Иван Добчев, а Йорданка Кузманова ми преподава художествено слово във ВИТИЗ.

Какво да очакваме в най-близко време?
От тук нататък предстои много работа, защото ще се подготвя 130 години театър и 70 -годишен юбилей на самодейния артист Живко Желязков.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 28, 2016 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама