Театър на абсурда сътвори Общинският съвет на Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2016 09:28

Театър на абсурда сътвори Общинският съвет на Тополовград

Акценти

 • Абсурдите, показаха подигравателното отношение на мнозинството към най-важния документ - приемането на Бюджет 2016.

Свързани публикации

Най-голяма гордост на Тополовград е Театралният фестивал, който се провежда всяка пролет тук. Най-големият срам за хората от малката община обаче е този Общински съвет, който вече няколко сесии показва, че произвежда повече конфликти, отколкото да работи за развитето на общината. Формиралото се мнозинство от 9 съветници е против избрания кмет и е решило да възпрепятства работата му чрез законни и незаконни действия.

На последното заседание призивите на съветницте Красимир Иванов, Коста Стойчев, Наско Стоянов, кмета Божин Божинов и служители от администрацията за сериозно и отговорно поведение бяха приети с подигравателна усмивка от мнозинството.

Измислици, недомислици, абсурдни тези и решения – с това може да се характеризира проведената на 29 януари сесия на Общинския съвет. Арогантност, некомпетентност, несъобразяване със законовите разпоредби – това показаха една част от съветниците, които имат мнозинство. Като конспирация служители от общината определиха това, че се разглеждат докладни, които се раздават в началото на заседанието и те не са запознати с тях, въпреки че касаят работата им.

Заради незаконни предложения за промени не се прие бюджетът на общината – най-важният документ, от който зависят всички дейности. Това не попречи на мнозинството след това да си гласува различни програми на общината, които се финансират от неприетия най-важен документ – бюджета на общината.

Докладната записка на кмета Божин Божинов за приемане Бюджет – 2016 на общината се превърна в прекалено сложен лабиринт за някои неподготвени съветници, който отне часове от времето на сесията и показа много некомпетентност и арогантно поведение за налагане на абсурдни предложения. Многократните обяснения на финансистите на общината и на съветника – юристът Пламен Минчев увиснаха в пространството, все едно, че нищо не е казано.

Абсурдните ситуации, пред които бе изправен местният парламент, показаха, че странни интереси са превзели избраниците от опозицията. Те се опитват по всякакъв начин да игнорират ролята на избрания за кмет Божин Божинов и не му дават възможност той да представлява общината.

Абсурдите, които те предложиха, са много и показаха безотговорното и подигравателно отношение на мнозинството към най-важния документ, касаещ работата на общината – приемането на Бюджет 2016. При дискусията се оформиха абсурдни ситуации, като например увеличаване парите за някои институции, които дори не са поискали това, или предвидени пари за ремонти, които пък вече са извършени.

Според внесените промени парите за културни дейности се намалят, а в същото време се иска от бюджета да се отделят 30 000 лв. за създаването на вестник, който да продължава традициите на Тополовград.

Най-фрапиращо бе предложението за промяна в местния бюджет, където вносителите бяха заложили увеличение на държавна субсидия от 155 760 на 188 760 лева. От това искане може да се състави мнение за качествата на вносителите на докладната за промените, тъй като субсидията за всяка община се определя със закон и може да се променя само от Народното събрание.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 30, 2016 09:28
Напиши коментар

38 Коментара

 1. funtica февруари 9, 09:25

  а сега вижте, кои се продадоха и кои гласуваха структурата на обищината, да ви кажа ли сиси, кьосето , банкера

  Отговори на този коментар
 2. избирател февруари 2, 13:49

  Господин Сяров защо не правите това което обещахте в интервюто си за Сакар нюз http://sakarnews.info/vasil-syarov-nadyavam-se-na-uspeshen-i-polzotvoren-mandat-za-obshtinata/
  нещо много бързо забрявате обещанията . Смятате ли че ако пак има избори няма да се върнете в магазинчето … Не подценявайте хората те помнят а два месеца е твърде кратък срок да забравят …

  Отговори на този коментар
  • hi hi hi февруари 2, 15:49

   те го правят скъпи избирателю, но на някой не му отърва, и се чуди как ще може при това положение да продаде още нещо общинско – /може вече и нас хората/, за да изкара и върне паричките, които му дадоха, за да си купи гласовете и стане кмет.

   Отговори на този коментар
  • 19.10.2015г февруари 3, 07:40

   …….Какви са Вашите първоначални очаквания като резултат от мандат 2015 – 2019 г. за живота в общината?
   Очакванията ни са, че наистина ще има някакво още по-добро развитие на общината. На основата на всичко, което е направено досега, трябва още по-силно да работим за подобряване на живота на хората. Избрани сме да работим в интерес и за доброто на гражданите на общината. Надявам се, че заедно с общинските съветници и общинската администрация ще обединим усилия в полза на всички, живеещи тук. Най-важното в случая е да загърбим личните отношения и да сме единни, когато става дума за интересите на населението на община Тополовград……интервю с г-н Сяров

   Отговори на този коментар
 3. zv-zv януари 31, 17:10

  Отново ставаме свидетели на театралната трупа на общински съвет Тополовград как се гаври с очакванията на хората за развитие на нашата бедна община. Невежеството и личните отношения взимат за пореден път превес над разумното и възпитано поведение което да бъде в полза на жителите на община Тополовград . За това ли ви плащаме заплати? За да ни се подигравате ли ! Аз като жител на тази община и като данъкоплатец и респективно ваш работодател ви УВОЛНЯВАМ не ставате за нищо общинските съветници от опозицията са толкова тъпи а тези на кмета хората изглеждат жалко те се молят на Парнаров и Наско да им приемат бюджет направо сте смешни как може да им се молите на тези хора те не го заслужават..Приветствам само Божин който каза че иска избори това най-правилното което може да се направи в ако се приеме бюджет от тези хора това означава че Божин им ме дал страшно много. Затова ако не искате да управлявате задкулисно с тайни преговори подайте оставка и нека да изберем едно читаво мнозинство което да върши една ползотворна работа.

  Отговори на този коментар
 4. JoroK януари 31, 16:51

  Парнаров КМЕТ! Това е положението!

  Отговори на този коментар
 5. Svetla Gotchev януари 31, 02:16

  Ехееее, то само в този град да е абсурдно положението. То цялата държава е абсурдна от години: абсурдни избори, абсурдно управление, абсурдни политици и абсурдно общество, което търпи. Несъгласните отдавна се отказаха да се борят и се махнаха от Абсурдистан.

  Отговори на този коментар
  • houp януари 31, 09:01

   Да, госпожо, но интересното е че точно това Абсурдно общество си избра Абсурдните управници. И не спирам да се удивлявам – хем си ги избира, хем после не ги одобрява… Може би пък точно затова точно тях посочва в бюлетината, за да може след това да им намира кусури и да ги псува. Да, права сте – Абсурдно общество с Абсурдни ръководители…

   Отговори на този коментар
 6. rosen януари 31, 00:22

  парнаров е вече от ГЕРБ

  Отговори на този коментар
 7. rosen януари 30, 23:39

  Парнаров го назначиха ГЕРБ за директор. Не сте ли го разбрали.Той е зависим от тях.Жалко за БСП

  Отговори на този коментар
 8. rosen януари 30, 23:30

  parnarov be nazna4en za direktor ot gerb, silno e zavisim ot tqh.toi rasipa bsp

  Отговори на този коментар
 9. MonoM януари 30, 18:29

  Стига циркове! Какво толкова има да делите в този малък град? Има още много проблеми за решаване, вестникът не е най-големият проблем. Лошо няма да го има, но общината не разполага с неограничен бюджет и тези 30 хил. могат да отидат за много по-полезни неща. Парнаров не е глупав човек, ама малко по-скромно, че широката им коалиция тотално се провали на изборите. Сега правят още по-голям фронт срещу кметът. Май на следващите избори ще се играе всички срещу един. Кмете, трудно ще ти е да работиш така. Ако не се успокои ситуацията, най-добре подавай оставка. Това ще е силен ход от твоя страна. Ще гласуваме отново, да видим какъв ще е резултатът на тези, които сега много се репчат.

  Отговори на този коментар
  • houp януари 31, 08:43

   Няма пресечна точка в разговорите на двете страни! Дали кметът ще си даде отвод, дали няма да го направи; дали ще има вестник или не – не са това проблемите… Проблемът е, че няма желание за диалог. Когато това стане, когато управляващите разберат, че не джобът им е важен, а делата на общината, то тогава всичко ще се нареди – ще има пари за всички, а не само за определени единици хора. Така че, г-н Кмете и Вие г-да Съветници, намерете допирна точка и работете. За един малък град това е много важно!!!

   Отговори на този коментар
 10. Ангел Петров януари 30, 18:17

  Направо ме гнус да се върна в градът в който съм израснал. Отвратително е дори да го коментирам, скоро няма да има и кой да ги избира

  Отговори на този коментар
 11. Pupi януари 30, 16:57

  Boje Bojee.kvo pravqt tezi hora lele.tq zatova obshtinata e v tova polojenie.jalko

  Отговори на този коментар
 12. доброжелател на кмета януари 30, 16:29

  Най-накрая,намерихме му цаката на този Божин.Кой е той и за какъв си мисли? Щял да плати 3000лв,но 30 000 за вестник няма да отпусне.Нямал да отпусне 188 хл.лв субсидия на Общината,какво Народно събрание какъв закон бе Г-н Божинов,щом искат Васко,Наско и не знам кой още там, ти си длъжен да даваш. За какво са му на Кмета програми я е дал работа на хората в Общината,я сме му докарали ТЕЛЕВИЗИЯТА.Дай му на Председателя 70 000 хл.лв.,колко парички са това?Знаеш ли колко найлон ще купи за магазина? Не му били дали предварително бюджета ,ама за какво са ти тези книги,то Директора,краваря,и т .н. ще ти го кажат бе човек,те мислят за теб,защо да те болят очите. Давай Кмете ,че току виж и Делян Добрев ще пристигне……

  Отговори на този коментар
  • гербера февруари 1, 06:23

   Борисов към Добрев-какво пак се издънихте в Тополовград,бе Добрев?Как може тези хора да са от ГЕРБ та те немогли да четат бре,Добрев,избори и пак избори,и да бягат,кои в Бургас,кои в УСТРЕМ,а ПАРНАРКАТА в коя партия да отиде?Борисов-в партията на меките китки,как в коя но да вземе с него и Петко Костов.

   Отговори на този коментар
 13. цечка януари 30, 13:26

  Господа,спрете Химна! Та Вие дори не сте достойни да го слушате! Г-н Пърнаров ,директор на училище ,как се наредихте редом с тези хора /които седят от Ваше ляво/ та те дори не могат да говорят правилно? Момчета,Васко,срам от Бога няма те ли? Кой ще плаща греховете ви? Нали всички растете деца?Те ли да плащат тези грехове?Обричате цяла Община на глад и мизерия.Не си ли натеглихте бе момчета?На някой от Вас къщите им горят от четирите края. Какво още искате?Бог ще ви накаже!

  Отговори на този коментар
 14. Пирата Папа януари 30, 12:49

  Гледам заседанието , Боже какъв цирк , тези съвтници от лявата страна на кмета до прозорците , пред тях има толкова хартия за четене те през живота си толкова не са изчели . Предлагам на съветника Георги Георгиев като учител да им направи изпит по правопис граматика и четене и съм сигурен че няма да го издържат . Дали те разбират изобщо какво пише в тези листи пред тях , дали разбират какво е бюджет , икономическа обосновка и т.н. такава терминология . Тези депутати седнали от към прозорците , ами те са стресирани , те не знаят къде се намират , като телета в калчища чудят се тези листи пред тях какви са , вестници или тоалетна хартия. И този Пърнаров който е единственно там да спъва необосновано общината . От една страна не е добре от друга благодарение на него отливат от БСП ще продължи докато накрая ще замре . БСП Тополовград да си отзове Парнаров и да си сложи по кадърен и далновиден представител.Ако той продължава да нанася по големи щети заплашващи спокойствието и сигорноста на жителите , забавяне на проекти , незабавно да се започне процедура по отстраняването му от поста ако има такава…..

  Отговори на този коментар
  • опааааааа януари 30, 14:29

   относно г-н Пърнаров…….Партия може да НЯМА,но кандидат за МИНИСТЪР винаги ще има…..Той е Директор и силно се надявам да знае кой и кога го е казал

   Отговори на този коментар
  • houp януари 31, 08:52

   Явно не виждате добре, Пирата Папа, а може би сте пристрастен към господата от дясно на Кмета? На заседание на Общински съвет всеки съветник има пред себе си набор от докладни, които ще се разглеждат за деня. Моля, информирайте се! И без обиди – това е присъщо на слабите. Силните просто действат!

   Отговори на този коментар
   • zorkoto oko януари 31, 10:41

    Houp .Neshto qvno ne razbirash , no neka ti e prosteno.Tezi ot GERB na koi mesta bqha v listite i kak se ozovaha na purvite !Kakuv dialog moje da se napravi s tqh kogato im vijte obrazovanieto i kapaziteta ! Kogato ne sa naqsno s materiqta pone da ne pre4at i ne blokirat s visheglasieto si rabotata na ObSuvet.A zashto ne se suglasiha s predlojenieto za novi izbori !

    Отговори на този коментар
    • Tron февруари 2, 23:28

     Значи за образование не ми говорете питайте кмета с какво обраЗование е колко му в дипломата и откаде е издадена и тогава си позволявайте да коментирате хората които изобщо непознавате- и ако незнаеш да ти кажа че рибата се вмирисва от към главата, ако иЗобщо разбираш смисъла на поговорката

     Отговори на този коментар
    • наблюдател февруари 3, 12:16

     а пък и съдейки по хората, които беше извикал от гражданите в залата на сесиятаq да му подкрепят цветущия бюджет, можете да си направите извода за него и обкръжението му….. ще започна с Шопа………., ………, , ……………..и и ще завърша с Кърмата, какво да си говорим повече………..

     Отговори на този коментар
   • Пирата Папа януари 31, 12:44

    Houp , точно това казвам , че само ще ги разглеждат щото друго е да се четат . Та затова казвам че ги познавам тия момчета от ляво и казвам че те през живота си не са прочели толкова страници колкото има пред тях.

    Отговори на този коментар
    • houp февруари 1, 20:30

     Уважаеми, Пирата Папа и zorkoto oko, знаете (предполагам) поговорката “ По дрехите посрещат, по ума изпращат.“ Та в този ред на мисли, това че имаш завършена определена степен на образование, прави ли те по-умен? Нека не съдим по това за човека, тъй като и от двете страни на кмета съветниците са със средно или висше образование. И съществува закон, според който се определят броят на съветниците от кандидатстващите партии. А тези съветници са получили преференциите си от НАС! Така че, ако имаме упреци към действията (или бездействията) им, то вината си е ЕДИНСТВЕНО НАША, ЗАЩОТО НИЕ СИ ГИ ИЗБРАХМЕ ТАКИВА! Но нека им пожелаем да се разберат в скоро време, защото ние всички чакаме резултати и то добри. Сега вече съгласихте ли се с мен?

     Отговори на този коментар
 15. zv-zv януари 30, 11:39

  Кмете, закарай ги на избори да се мъчат този път без балотаж ще спечелиш

  Отговори на този коментар
 16. Mariya Dimitrova януари 30, 10:36

  Де шамари,де…….

  Отговори на този коментар
 17. Читател януари 30, 10:27

  Цирк Балкански. Парнаров, абсурден сте! Личните Ви интереси очевидно стоят над професионалните.

  Отговори на този коментар
 18. zorkoto oko януари 30, 10:16

  V4era Ob.suvetnizi si otkrili nov festival v topolovgrad-FESTIVAL NA SRAMA ,NA PROSTOTIQTA i IDIOTIZMA I POZORA .4estito vi kavakliizi !EJEMESE$NO tozi FESTIVAL na srama i pozora shte vi struva po 15000lv- zashtoto si uveli4ili s oshte 40000lv bezhabernoto si stoene po stolovete. .HAIDE 4ESTITO VI I OT NAS !

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама