Търсят изпълнител на първите два блока за саниране

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 28, 2016 05:28 Updated

Търсят изпълнител на първите два блока  за саниране

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 16/651, година XIV, 22-28 април 2016

Свързани публикации

Община Харманли е обявила обществена поръчка за саниране на първите два блока в града. Това е във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“. Прогнозната стойност е 2 166 468.4 лева без ДДС.
Срокът за получаване на офертите е 13 май, а те ще бъдат отворени на 16 май. След като бъде избран изпълнител, ще има двуседмичен срок за обжалване.
Краен срок за изпълнение на поръчката е 160 дни, но фирмите вероятно ще предложат много по-малко време.
Първата за реиновиране сграда е композиция от няколко блока в жк „Тракия“, блок 7, 8 и 18. те са построени през 1978, 1977 и 1980 години. Конструкцията на сградата е сглобяема стоманобетонна панелна конструкция ЕПЖС. По фасадите в процеса на експлоатация частично са извършвани ремонтни дейности с топлоизолиране и нанасяне на мазилка. Към този момент част от апартаментите са с подменена с бяла или с дървесен фладер PVC/ Алуминиева дограма със стъклопакет.
Другата кооперация е пак в същия квартал, блок 11 и 13“. Сградата е сглобяема, от стоманобетонни панели, конструкция ЕПЖС. По фасадите в процеса на експлоатация частично са извършвани ремонтни дейности с топлоизолиране и нанасяне на мазилка. Дограмата при въвеждането на сградата в експлоатация е била бяла дървена, слепена с единично бяло стъкло. Някои от апартаментите вече са с топлоизолация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 28, 2016 05:28 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.