Търсят изпълнител на първите два блока за саниране

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 28, 2016 05:28

Търсят изпълнител на първите два блока  за саниране

Община Харманли е обявила обществена поръчка за саниране на първите два блока в града. Това е във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“. Прогнозната стойност е 2 166 468.4 лева без ДДС.
Срокът за получаване на офертите е 13 май, а те ще бъдат отворени на 16 май. След като бъде избран изпълнител, ще има двуседмичен срок за обжалване.
Краен срок за изпълнение на поръчката е 160 дни, но фирмите вероятно ще предложат много по-малко време.
Първата за реиновиране сграда е композиция от няколко блока в жк „Тракия“, блок 7, 8 и 18. те са построени през 1978, 1977 и 1980 години. Конструкцията на сградата е сглобяема стоманобетонна панелна конструкция ЕПЖС. По фасадите в процеса на експлоатация частично са извършвани ремонтни дейности с топлоизолиране и нанасяне на мазилка. Към този момент част от апартаментите са с подменена с бяла или с дървесен фладер PVC/ Алуминиева дограма със стъклопакет.
Другата кооперация е пак в същия квартал, блок 11 и 13“. Сградата е сглобяема, от стоманобетонни панели, конструкция ЕПЖС. По фасадите в процеса на експлоатация частично са извършвани ремонтни дейности с топлоизолиране и нанасяне на мазилка. Дограмата при въвеждането на сградата в експлоатация е била бяла дървена, слепена с единично бяло стъкло. Някои от апартаментите вече са с топлоизолация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 28, 2016 05:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама