Тарикати не искат да плащат за посещение в музей, а само печат от нето

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 14, 2015 16:11

Тарикати не искат да плащат за посещение в музей, а само печат от нето

Акценти

  • Те искат само да се сдобият с печат, с който да участват в томболата за лека кола

Свързани публикации

Много хора знаят,че в Елхово има етнографско исторически музей, но не на всички е известно, че той е един от стоте национални туристически обекти на България и е последният, стотен от тях. Още по малко пък знаят за цирковете, които се разиграват в него от посетителите му, твърдят музейните работници. Всичкото това било за да се сдобият с лек автомобил ,Дачия.

Съществувала практика посетители от други населени места да се правят на тарикати, инсценирайки обичайния спектакъл. Първо пускали децата си безплатно. След това се промъквали уж да ги нагледат, без обаче да си платят входната такса. След това се възползвали от нагласената и режисирана от тях ситуация и правели опити да се сдобият с поредния печат от национален обект. Без обаче реално да са го разгледали.

Най нагли и изобретателни били граничните полицаи. Те пращали един от колегите си с мисията да удари печати на цял куп куп чужди талони за посещение.

Тия номера не минават на музейните работници. Те стриктно спазват законите и на никого не правили компромиси. Може би това е една от причините елховския музей все още да се самоиздържа и да успява да оцелее. При все това в него има монтирани не една, а цели четири камери от които нищо не можело да убегне.

Макар че средствата в музея са ограничени работещите в него шестима души са вложили много лични средства и умения за да го поддържат в приличен и привлекателен вид.

Гратисчиите е добре да знаят, че има определен ден от седмицата за безплатно посещение в музея. Това е четвъртък. Макар че направо е смешно някой да даде пари за да дойде до Елхово и да се циганее за трите лева, които ще трябва да заплати за вход. За студентите таксата е намалена на два лева, за учениците на един, а е безплатно за инвалидите.

Всички тези печати се набират от мераклиите да се сдобият с лек автомобил Дачия, на томболата на „Опознай България за да я обикнеш“. За участваш в нея трябва да си посетил 100 национални туристически обекта и да имаш толкова пачати. Тя се разиграва за носителите на златна, сребърна и бронзова значка. През предстоящата година то ще отбележи половин вековен юбилей.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 14, 2015 16:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама