„Талибан“ се самонастани в къща в с. Остър камък

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 19, 2016 09:04

„Талибан“ се самонастани в къща в с. Остър камък

Акценти

 • Полицаите прибраха мигранта и го отведоха в центъра за настаняване.

Свързани публикации

Бежанец снощи се самонастани в къща в село Остър камък. Той е проникнал в нея през нощта, като е разбил прозорец на втория етаж с мотика. Легнал на леглото, завил се с одеяло и заспал. Открил го тази сутрин собственикът на къщата, който живее в Харманли. Георги Г. е бил там вчера след обяд, защото извършвал ремонти по нея и си е тръгнал надвечер.

Бежанецът е бос, леко облечен, казва че е талибан от Афганистан. Не знае чужди езици.

Полицаите прибраха мигранта и го отведоха в Центъра за настаняване.

Това е вторият случай, при който в това село са открити мигранти за година. При първия, в края на 2015-та, в друга къща бяха открити 13 мигранти. Собственикът си призна, че ги е настанил и подпомагал, но от прокуратурата не повдигнаха обвинение срещу него.

Снощи в РПЦ-Харманли отново имаше сбивания на етническа основа и се наложи намесата на полиция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 19, 2016 09:04
Напиши коментар

15 Коментара

 1. Yanko Trifonov октомври 20, 00:15

  Нова далавера в Харманли – пред автогара Харманли, лесно ще забележиш тълпата. Промъкваш се в стаичката, подавате си личната си карта и излизате да чакате. След час ви се дава номер и един талибанин. Отиваш да му изтеглиш парите от ‘MoneyGram’, които са изпратени на твое име. Предаваш парите и срещу това получаваш 10%. Не са малко, като сметнеш, че имаш право да изтеглиш 5000 евро- комисионът тие 500 евро на месец; – да вървят глупаците в чужбина, а вие елате на автогара Харманли.

  Отговори на този коментар
 2. Иван Атанасов Author октомври 19, 20:34

  Искам да се извиня. Момчето на няколко пъти повтори „талибан“, „муджахидин“ и аз приех, че е такъв. Не знаеше други езици. Не си дадох сметка, че това са враговете, от които бягат.. Госпожа Gotchev е права.
  После стана ясно, че е избягал от бежанския лагер в Харманли, където е бил настанен преди седмица.

  Отговори на този коментар
  • Svetla Gotchev октомври 20, 01:50

   Случват се понякога такива неща или както се казва изгубени в превода. Макар че като чета коментарите тук, а и под други статии, излиза, че по- велики и всезнаещи, отправящи света от харманлйци няма, нямат угаждане независимо каква информация се пуска.

   Отговори на този коментар
 3. Vera октомври 19, 18:59

  аз просто нямам никакъв коментар. Ще се кача на горния етаж да видя да не ми е влезнал някой в другия апартамент. Защото например в мазата редовно влиза един миризливец да спи

  Отговори на този коментар
 4. Svetla Gotchev октомври 19, 13:06

  Пак нещо инфото накуцва. Казал бил този, че бил талибан от Афганистан… Кой е луд да си каже, че е талибан, ако е талибан? Естествено, че е казал „Афганистан, талибан…“ като думи, които цял свят ще разбере и че иска да каже, че той е от Афганистан и бяга от талибаните там. А наш’те хора си го изкараха талибан, като никой от това не се е притеснил ни най-малко.

  Отговори на този коментар
  • Zooro1 октомври 19, 14:57

   Е не,професор по ядрена физика е!

   Отговори на този коментар
  • Живка Георгиева октомври 19, 15:53

   След като само бяга от талибаните защо се самонастанява, а не си стой там където му осигуряват убежище?

   Отговори на този коментар
  • Bai Ui октомври 19, 16:22

   mi zemi go u vas, maimunata-afganistanec koito ne e pritesnil nikoi ( vlqzal prez prozoreca s motikata) svetle

   Отговори на този коментар
  • Christiyan Äa Trox октомври 19, 16:24

   A вие откъде сте сигурна какво всъщност е искал да каже? На каква информация се обосновявате ?

   Отговори на този коментар
  • Гочо Дочев октомври 19, 16:34

   Талибана си е талибан винаги, без значение дали бяга от други талибани, той си носи талибанската култура и бит навсякъде и изисква глупавите му гстоприемници да зачитат и спазват неговите желания, ако ли не- действа както си му е в традициите. трепе ханъми с камуни по улиците, реже глави на кухоглави либерасти и се гъзи по 6 пъти на ден, млатейки си главата в земята или стената.

   Отговори на този коментар
  • Иван Громов октомври 19, 16:57

   Светла, защо не идеш да му предложиш на тъмно „релаксиращи“ услуги в знак на извинение, че е наречен талибан в дописката??? Така и така ще си в центъра за „бежанци“, може да успокоиш и останалите, които получават помощи многократно надхвърлящи пенсията на майка ти.

   Отговори на този коментар
   • Svetla Gotchev октомври 20, 01:38

    Господин Громов, на майка ми пенсията си я плащах аз, макар че тя почина при нас в Чужбина мнооого отдавна. Не знам откъде си направихте извода, че ще съм в този бежански център, явно сте смесили много статии и техните факти. Забележката ми не беше в защита на никого, а по скоро отправена към всички пишещи журналисти да са сигурни във фактите при писане и се внимава, защото в чужбина подобни грешки струват скъпо. Добрата журналистика, освен независима, се отличава и с правопис и достоверни факти. за ваша информация бях в Харманли цялото това лято ( или поне част от това време).

    Отговори на този коментар
  • Toni октомври 19, 17:32

   Като му удари такава защита,защо не го прибереш у вас?Талибан си е,вълкът козината си мени,но нрава не!

   Отговори на този коментар
  • Teodora октомври 19, 19:26

   Подкрепям! Има нагли младежи между бежанците но има и хора в нижда! А пресата го е обърнала на пропаганда и ще свършим като всички разбити държави- първо се създава етническо напрежение и после- разделяй и владей!
   Трудно е само да се намери баланс между омраза към наглеците и съпричастие към нуждаещите се!

   Отговори на този коментар
   • KATERINA октомври 20, 00:11

    уФ!…………….МАЛКО ЛИ СА НА НАРОДА ни КАХЪРИТЕ …,ЧЕ ТРЯБВА СЕГА ДА СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ДОЗНАТЕЛИ И РАЗСЛЕДВАЩИ /, а през това време те могат да си покажат истинското лице и да ни покажат кои са и какво търсят тук/…НАРЕД С ВСИЧКИ ДРУГИ ЯДОВЕ ,КОИТО НИ СЪЗДАВАТ ПОЛИТИЦИТЕ ….

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама