Свиленградски ученици се запознаха с живота на ветрушките

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 3, 2017 14:29

Свиленградски ученици се запознаха с живота на ветрушките

Акценти

  • В срещата участваха ученици от природозащитните клубове - ,,Млад природолюбител“ и ,,Зелен Патрул“

Свързани публикации

Екипът „Зелени Балкани“ изнесе образователни беседи пред учениците от СОУ “Д-р Петър Берон и ПОУ ,,Иван Вазов“ в Свиленград. Чрез мултимедийна презентация, макети на птици в реален размер и оцветяване, камери за видеонаблюдение, книжки с ребуси и кръстословици, природозащитниците разказаха на децата за живота на една от най-редките птици у нас.
Пред ученици от природозащитните клубове – ,,Млад природолюбител“ и ,,Зелен Патрул“, създаден по проект ,,Твоят час“ бяха представени важни факти от живота на белошипите ветрушки.
Особен интерес сред децата предизвикаха камерите за видеонаблюдение, които експертите на Зелени Балкани използват за проучвания и наблюдения на редките соколчета. Не по-малко впечатляващи за младите природозащитници се оказаха и начина на хранене на ветуршките, тяхната естествена плячка насекомите, както и далечната миграция, която малките птици извършват всяко година до Африка и обратно.
Особено радостно за децата бе да разберат, че редките белошипи ветуршки гнездят отново в страната ни точно в техния роден край – района на Сакар планина, част от екологичната мрежа НАТУРА 2000
Също така учениците се запознаха и с инициативата за отбелязване на Международния ден на влажните зони – 2ри февруари.

Пред децата бе представена и работата на „Зелени Балкани „по проекта за възстановяване на белошипата ветуршка в България, изпълняван по програма LIFE на Европейския Съюз.

Снимка: „Зелени Балкани“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 3, 2017 14:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама