Свиленградски общинари – с 30-дневен ултиматум

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2018 21:34

Свиленградски общинари – с 30-дневен ултиматум

Търпението на свиленградски общинари за решаването на инфраструктурен проблем се изчерпва след 30 дни. Такъв срок те дадоха на отговорни институции за „отпускане на средства за рехабилитация и реконструкция на два пътя от Републиканската пътна мрежа“.
В своя декларация до Министерски съвет, Народно събрание, АПИ и до областния управител, местните съветници настояват да се вземат спешни мерки за ремонтиране на път III-5509 Свиленград – Райкова могила – Щит – Сладун – Варник и път III-761 Варник – Маточина и път III-5507 Свиленград – Левка – Студена. „В противен случай Общински съвет ще предприеме всички позволени от закона действия за оказване на въздействие за решаване на поставения въпрос,“ завършва декларацията.
В документа, приет от всички, се посочва, че е неприемливо и недопустимо сегашното състояние на тези две отсечки.
Те определят като основна причина компрометираното им състояние придвижването на тежкотоварни и строителни машини по него при изграждането на оградата на границата. Освен това нарушената пътна настилка затруднявала достъпът до селата в община Свиленград, на колите на Спешна помощ, МВР, включително ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, и ГД „Гранична полиция”.
Какви действия ще предприемат съветниците ще стане ясно след като изтече 30 дневния срок, на 28 юли. „Те могат да бъдат протести, стачки, подписка или други разрешени от закона,“ уведоми Цветелина Атанасова, председателстваща Общинския съвет на Свиленград
“С оглед сериозността на гореописаният проблем, същият не търпи отлагане и изисква вземането на спешни мерки. Очакваме в 30 дневен срок от получаване на настоящата декларация да се предприемат конкретни действия”, завършва изявлението им.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2018 21:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама