Свиленград отбелязва празника си две седмици

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 27, 2020 06:48

Свиленград отбелязва празника си две седмици

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/919 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Празничната програма, свързана с Деня на Свиленград, започна в събота, 19 септември. На тази дата в Арт галерия се откри шесто издание на националния пленер „Нарисувани усещания“.
На другия ден на открита сцена пред общинска библиотека бе премиерата на моноспектакъла „Хамелеонът“ на Кристиян Илиев. С него се откри и „Фестивал в куфар“. Той продължи и в понеделник, когато пак на това място се състоя творчески портрет на поета, писателя и сценариста Калин Терзийски.
В Деня на Независимостта, 22 септември, на площад „Пети октомври“ имаше тъpжecтвeнo пoднacянe нa вeнци и цвeтя пpeд пaмeтниĸa нa зaгинaлитe във войните.
Надвечер до библиотеката свои авторски песни свири група „Cool Den“.
В четвъртък вечерта в Арт галерията бе открита изложба с творбите на участниците в пленер „Нарисувани усещания“ и закриване на пленера.
Празничната програма продължава и на 29 септември от 19:00 ч. в градския парк Свет Радославоф и Таня Стрингс ще представят електрическо шоу на две цигулки.
В първия ден на октомври от 14.00 ч. в общинската библиотека ще има кръгла маса на тема „Марица – реката, която ни свързва“.
Същия ден, но от 17:30 ч., в сградата на читалище „Просвета – 1870″ ще се състои церемония по връчване на ежегодната награда на Лайънс клуб „Свилена“ – Свиленград – „Подай ръка на доброто“.
От 18:00 ч., пак там, ще има награждаване на отличените в конкурса за творческа изява „Моето читалище“.
От 19:00 ч. на открита сцена пред Общинска библиотека ще се състои юбилеен концерт на хорова школа на Свиленград.

В дните 1, 2 и 5 октомври от 09:30 ч. детска ясла „Пролет“ и детски градини „Къде си приятелю?“ ще се състоят куклено-театрални представления на театър „Дани и Деси“.

На 2 октомври от 16:00 ч. в зала на Исторически музей ще бъдат наградени победителите в конкурса „Марица – реката, която ни свързва“.
На 3 октомври от 9:00 часа пред входа на Общински пазар „МИГ Свиленград – Ареал“ организира кулинарно шоу с участието на известен шеф готвач, изложение на местни производители, концерт на танцови и певчески състави, демонстрация и уъркшоп по традиционни занаяти, томбола с награди и викторина.

За 3 октомври от 15:30 ч. в парк „Младежки“ ще има детски празник – бал с маски, рисуване върху асфалт, оцветяване на гипсови фигури, игри с аниматори и куклен спектакъл „Принцесата и граховото зърно“ на Държавен куклен театър – Габрово.
От 18:00 ч. на открита сцена пред Общинска библиотека ще се проведе младежка музикална среща „Заедно край реката“. Организатор СНЦ „Младежки музикален център – Свиленград“
Тържествена литургия за благоденствието на Свиленград и неговите жители ще се състои на 5 октомври в храм „Св. Троица“
След него, от 10:00 ч., в парк „Младежки“ ще има общоградски крос за купа „5-и октомври“ с подкрепата на „Ротари клуб“ – Свиленград
Същия ден, от 11:30 ч., на връх Шейновец ще бъдат поднесени венци и цветя и панихида.

От 19:00 часа в Спортната зала ще свири рок група „Фондацията“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 27, 2020 06:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама