Стартира схема за наемане на безработни над 29 години

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2016 08:32

Стартира схема за наемане на безработни над 29 години

Акценти

  • Бюрото по труда в Харманли организира две информационна срещи, в Харманли и в Тополовград

Свързани публикации

От Агенцията по заетостта съобщават, че стартира схема „Обучения и заетост“. Тя ще е за безработни лица на възраст над 29 години. От 25 март 2016 г. в Бюрата по труда в цялата страна всеки работодател може да заяви своите потребности за наемането на работници по схемата.

Тя ще се реализира на два етапа:

Първият стартира на 25 март и е с осигурен бюджет от 8 100 000 лева за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години, регистрирани в Бюрата по труда.

Във втория етап на заявилите участие безработни /над 29 г./ ще им бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, а след това и заетост.

Общата стойност на схемата „Обучения и заетост” е 81 млн. лв.

В тази връзка Бюрото по труда в Харманли организира информационна среща на тема: Схема „Обучения и заетост” за безработни лица над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Тя ще се проведе на 17 март от 14.00 ч. в залата на Дирекця Бюро по труда Харманли, бул. „България” №4, ет.4 и на 18 март от 13.30 ч. в залата на Общински съвет – Тополовград, пл. „Освобождение” №1, ет.3.

На срещата ще присъстват експерти от отдел АППТ при ДБТ – Харманли, които ще запознаят присъстващите с условията и възможностите за включване в схемата, както и с необходимите документи за допустимост, които следва да представите.

Поканени да участват в срещата са всички заинтересовани работодатели, които желаят да наемат на работа безработни лица от целевата група на Проекта от реален сектор и търговски дружества с общинско участие в капитала, съгл. чл. 51, ал.2 от Закона за общинската собственост.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2016 08:32
Напиши коментар

1 Коментар

  1. работник март 18, 15:24

    Колко пари ще плащат На циганите помощите са големи и затове не работят

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама