Старици продължават да спонсорират измамници с хиляди левове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2017 06:57

Старици продължават да спонсорират измамници с хиляди левове

По схемата „съдействие на полицията” е ощетена 75-годишна харманлийка. На 23-ти в 11,55 часа в управлението е получен сигнал от сина на потърпевшата, който обяснил, че минути по-рано на телефона й позвънил мъж, представил се за полицай. Жената му повярвала и хвърлила през терасата на дома си на булевард „България” наличните си 10 000 лева.
Подобен случай имаше през миналата седмица, Харманлийката пояснила пред разследващите, че около 18,30 часа мъжки глас й се представил по телефона за полицай. По схемата „съдействие на полицията за залавяне на алоизмамници”, баба Славка оставила наличните си 2 950 лева пред входната врата на жилището си на улица „Васил Левски”. Това са й били парите от продажбата на земя в село Оряхово.
В сряда, 28 юни при друг случай в Ямбол възрастна жена събрала 5 000 лева и следвайки указанията ги оставила в казан за смет, в близост до дома си. Едва по-късно разбрала, че е станала жертва на измамна схема и сигнализирала в полицията.

Снимка: Интернет

ОБЩИНА ХАРМАНЛИ С ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ „АЛО-ИЗМАМНИЦИ“

Във връзка със зачестилите опити от страна на телефонните измамници да примамват и ограбват възрастни хора от Община Харманли, местната власт стартира раздаването на предупредителни стикери, с препоръка да се залепят върху телефоните.
Целта е да се пресекат телефонните измами и да се заостри вниманието на потенциалните жертви.
Стикерите ще бъдат разпространени чрез клубовете по квартали в града, чрез кметовете на населени места от Община Харманли и чрез служителите на Домашния социален патронаж, които ежедневно разнасят храна по домовете на възрастни и самотно живеещи хора.
Ръководството на Община Харманли призовава жителите на общината и особено хората от третата възраст, да бъдат изключително внимателни, да не се доверяват и да се консултират, преди дадат пари на някой.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2017 06:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама