Старици продължават да спонсорират измамници с хиляди левове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2017 06:57

Старици продължават да спонсорират измамници с хиляди левове

По схемата „съдействие на полицията” е ощетена 75-годишна харманлийка. На 23-ти в 11,55 часа в управлението е получен сигнал от сина на потърпевшата, който обяснил, че минути по-рано на телефона й позвънил мъж, представил се за полицай. Жената му повярвала и хвърлила през терасата на дома си на булевард „България” наличните си 10 000 лева.
Подобен случай имаше през миналата седмица, Харманлийката пояснила пред разследващите, че около 18,30 часа мъжки глас й се представил по телефона за полицай. По схемата „съдействие на полицията за залавяне на алоизмамници”, баба Славка оставила наличните си 2 950 лева пред входната врата на жилището си на улица „Васил Левски”. Това са й били парите от продажбата на земя в село Оряхово.
В сряда, 28 юни при друг случай в Ямбол възрастна жена събрала 5 000 лева и следвайки указанията ги оставила в казан за смет, в близост до дома си. Едва по-късно разбрала, че е станала жертва на измамна схема и сигнализирала в полицията.

Снимка: Интернет

ОБЩИНА ХАРМАНЛИ С ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ „АЛО-ИЗМАМНИЦИ“

Във връзка със зачестилите опити от страна на телефонните измамници да примамват и ограбват възрастни хора от Община Харманли, местната власт стартира раздаването на предупредителни стикери, с препоръка да се залепят върху телефоните.
Целта е да се пресекат телефонните измами и да се заостри вниманието на потенциалните жертви.
Стикерите ще бъдат разпространени чрез клубовете по квартали в града, чрез кметовете на населени места от Община Харманли и чрез служителите на Домашния социален патронаж, които ежедневно разнасят храна по домовете на възрастни и самотно живеещи хора.
Ръководството на Община Харманли призовава жителите на общината и особено хората от третата възраст, да бъдат изключително внимателни, да не се доверяват и да се консултират, преди дадат пари на някой.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2017 06:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.