Станка Златева излезе на тепиха на борбите в Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 15, 2017 19:17

Станка Златева излезе на тепиха  на борбите в Симеоновград

Станка Златева се бори на турнира в Симеоновград. На „Шестте великденски ангела“ в Симеоновград тя бе като почетен гост, но бе предизвикана да излезе на тепиха от състезателката по самбо, борба и джудо Мария Учкова. Петкратната световна шампионка по борба я победи и като награда за това получи награда – 150-килограмово теле.
Турнирът се организира от симеоновградския клуб „Вълко Костов“ в памет на шестимата младежи, загинали нелепо на Великден през 2011г., наричан от симеоновградчнани Черния Великден.
Той започна с изпълнение на мажоретен състав към НУ “Отец Паисий”, след това съставът от пенсионерски клуб “Златна есен” изпълни химна на Тракия – “Ясен месец изгрява”. Последва едноминутно мълчание и поклонение пред паметта на загиналите тракийски бежанци и деца.
Два златни пояса бяха раздадени на този турнир. Първия Станка Златева го връчи на Ива Росенова в началото на турнира „за изключителен принос в спорта“.
Вторият й бе даден на нея. Освен тази награда, тя получи и 150-килограмово теле. Опонентката ѝ Мария Учкова остана втора и получи сребърния медал при жените, както и парична награда.
Първенец при мъжете в абсолютна категория е хасковлията Георги Димитров, който получи голямата награда – 300-килограмово теле.
Станка Златева пък връчи приз с името си за „най-добър състезател на турнира“ на боркинята Димитринка Сергеева – вицебалканска шампионка, пета на европейското първенство в Босна, бивша възпитаничка на симеоновградския клуб „Вълко Костов“.
Златен медал при момичетата получи възпитаничката от клуба-домакин Минка Розалиева.
Събитието в Града на двата бряга на Марица уважиха областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутатите от Хасковския регион – Павел Шопов и Никола Динков, д-р. Георги Станков, генерал-майор Нонка Матова.
Председателят на клуба по борба Росен Бонев награди всички официални гости за принос в развитието на борбата в община Симеоновград с почетни грамоти, всички гости и заслужили деятели и изказа благодарности към настоящия кмет Милена Рангелова за съдействието и организацията на турнира.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 15, 2017 19:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама