Социалдемократи подготвят законодателно предложение в защита на бащинството

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 22, 2016 07:00

Социалдемократи подготвят законодателно предложение в защита на бащинството

Акценти

  • Очаква се новия законопроект да бъде внесен в Народното събрание от представители на БСП ”Лява България”

Свързани публикации

Дискусия под надслов „Бащинството има право на закрила” се проведе в конферентната зала на „Къща за гости – Банята” в Елхово в понеделник, 21 март. Тя бе организирана от ръководството на ПД „Социалдемократи” във връзка с предстоящото им предложение за законодателни промени в Семейния кодекс. Очаква се официално то да бъде внесено в Народното събрание около 10 април.

Елховската дискусия е част от подобни мероприятия в цялата страна. На нея присъстваха председателят на движението – Елена Нонева, председателя на общинската структура Стоян Овчаров, секретаря Красимир Кръстев, общинските съветници Димитър Загоров, Любомир Димитров, Димитър Парушев, Стоянка Маджарова, ямболският координатор Иван Стефанов, председателя на ОбС на БСП Христо Костов, работодатели от региона и общественици.

Очаква се новия законопроект да бъде внесен в Народното събрание от представители на БСП ”Лява България” като коалиционен партньор на ПД ”Социалдемократи” през месец април.

Госпожа Нонева резюмира идеята за предстоящата промяна в семейния кодекс, която да гарантира бащите на деца до 3 години и съпрузите на бременни жени от уволнения по същия ред, по които са осигурени гаранции за майките.

Предложението за законодателната промяна в Семейния кодекс са обсъждани на национално ниво с представители на двата най големи синдиката на КНСБ и КТ ”Подкрепа”. Логично е да се мисли, че тази промяна ще обхване и много други кодекси и закони като Кодекса на труда.

Елховските участници внесоха предложение за уреждане на правата на бащите при развод, ако майката е в чужбина и не е подала декларация за детски добавки. Това важи за случаите при които не са отнети родителските права на бащата. Така децата няма да губят правото на детските надбавки,както се случва при подобни случаи,поради несъвършенства в досегашните закони.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 22, 2016 07:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама