Слука споходи ловци из полетата на Сакара

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 23, 2018 09:10

Слука споходи ловци  из полетата на Сакара

Две големи диви прасета станаха трофеи на щастливи ловджии. Слуката ги споходи през почивните дни из ловните полета на Сакар планина.
Стрелецът на по-голямото е Георги Христов – Бореца. В неделя той бе на лов с дружинката на село Браница, а животното се появило край язовир „Чиз бунар“, подгонен от кучетата. Георги стрелял 5 пъти с карабината си „Блазер“ 9.3х62 мм. Два от куршумите са били смъртоносни за глигана.
Това е най-едрият дивеч, който е отстрелван в този район през последните години, категорични са ловджии. Теглото му доближава 300 килограма.
Още една дружинка се похвали с отстреляни прасета, но с по-малки размери. Сред тях има едно, чиито килограми доближават 150. То е отстреляно от Марко Добрев, ловувал с колеги край село Шишманово. Преди да стане негов трофей, то два пъти преплувало река Марица, но накрая попаднало под точния мерник на стрелеца.

През миналата седмица край село Кобилино, ивайловградски ловджии отстреляха голям вълк.

Груповият лов на дива свиня се откри на 29 септември. Той започна със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, съгласувана с министъра на околната среда и водите Нено Димов.
Заради огнището на африканска чума по свинете, в село Тутраканци ще има ограничения покрай границата с Румъния.
От министерството съобщиха, че в момента, в който се появи ново огнище на тази болест, веднага ще бъдат приети респективни мерки.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 23, 2018 09:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама