След 26 – ти България на мечтите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 25, 2017 07:37

След 26 – ти България на мечтите

Понеже избирателите вярват на обещанията на политиците и затова избират все едни същи личности, след изборите ни очаква нова България. Каква картина се очертава, ако този път, както те се зарекоха, се реализира изреченото от тях?
Наддаването започна за средната работна заплата. 1 500 лева първи път от една партия, заплата, колкото в Белгия, (която е над 3 000 евро), втори път от друга.
Пенсионерите загърбиха градинките за самозадоволяване, тръгнаха по екскурзии, защото едни направиха пенсиите 500 лева, други – 800, а трети – 1 000.
При това бензина е 1,80 лв. за литър, а разходите за отопление – с 50% по малки.
Открити са 1 000 000 работни места (в момента безработните са 325 000).
България е 8 милиона, премахната е неграмотността, задкулисието го няма, банките дават пари без да се интересуват как ще си ги върнат, страната е етническо прочистена, а всяка дете има таблет и смартфон.
Тъй като за лъжливите кандидат-депутати не се предвиждат санкции, то народните представители – измамници ще живеят в лагер с мизерни пенсии и ще бъдат заклеймени от църквата.
Такова бъдеще иска да види наивния електорат, който винаги се лъже по един и същ начин, винаги от едни и същи хора.
В същото време социолозите твърдят, че 70% от тези българи, които си дават гласа при подобни експерименти, не очакват добро бъдеще за страната, а 54 от тях смятат, че след изборите нищо няма да се промени.
Но наивниците никога не свършват, затова партиите все по-ожесточено търсят начин да въздействат върху емоциите на избирателите. Те се опитват така рязко да формулират посланията си, че те да бъдат чути веднага, без да предизвикат последващата реакция на разума, на анализа, на това дали са реални или възможни. Човек си казва: и аз го искам това и тръгва към урната.
Това може би е най-щастливия му миг. Но той трае само няколко минути.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 25, 2017 07:37
Напиши коментар

1 Коментар

  1. nasdaq март 25, 13:10

    Българите гласуваме не за програми и обещания, а от симпатии и антипатии.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама