Славка Калчева огласи празника в с. Княжево

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2017 08:07

Славка Калчева  огласи празника  в с. Княжево

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 41/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

Славка Калчева събра свои почитатели на събора в село Княжево. Той бе два дни, а празничният концерт на народната певица бе на 21 октомври, събота. Освен нея с фолклорни изпълнения участва танцов състав „Цветница“ при НЧ „Развитие-1893“ – Елхово.
За събора в селото си бяха дошли много княжевци от цялата страна. Един от тях, Ивайло Божков, се обърна към съселяните си емоционално: „Живеем в свят, в който всеки добре знае къде се намира, често знае къде ще отиде, но рядко се среща от къде. Точно в такива времена, за да не загубим себе си, трябва да се върнем към корените си, да си отговорим на въпроса: Кои сме ние? Човек може да заживее в друг град, в друга държава, може да проговори на друг език и съвсем да стане чужденец, но това, което няма да се промени, е споменът за улицата, която води към къщи, към семейството и приятелите. Княжево в родители ни и в децата ни. Да не знаеш селото си или да го забравиш, означава да се откажеш от част от себе си“, каза той, а хората му ръкопляскаха.
В неделя се състояха народните борби. В тях участваха над 50 борци от Сливен, Стара Загора, Хасково. Те бяха в 11 категории, като най-голямата бе над 95 кг. Там първият получи 150 лева, вторият – 100, а третият – 60 лева.
Сред състезателите бе Иван Стоянов, световен шампион до 23 години, Пейо Пеев, Атанас Атанасов, втори на световното първенства за ветерани в Пловдив, който взе голямата награда в най-тежката категория – над 95 килограма.
Спонсорите на събора бяха 38, като основните са: Стоян Пехливанов, „Астроян Янко Георгиев“, Николай, Димитър и Костадин Христови.

На събора пресъстваха и членове на фен клуба на Славка Калчева от Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2017 08:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.