Славка Калчева огласи празника в с. Княжево

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2017 08:07

Славка Калчева  огласи празника  в с. Княжево

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 41/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

Славка Калчева събра свои почитатели на събора в село Княжево. Той бе два дни, а празничният концерт на народната певица бе на 21 октомври, събота. Освен нея с фолклорни изпълнения участва танцов състав „Цветница“ при НЧ „Развитие-1893“ – Елхово.
За събора в селото си бяха дошли много княжевци от цялата страна. Един от тях, Ивайло Божков, се обърна към съселяните си емоционално: „Живеем в свят, в който всеки добре знае къде се намира, често знае къде ще отиде, но рядко се среща от къде. Точно в такива времена, за да не загубим себе си, трябва да се върнем към корените си, да си отговорим на въпроса: Кои сме ние? Човек може да заживее в друг град, в друга държава, може да проговори на друг език и съвсем да стане чужденец, но това, което няма да се промени, е споменът за улицата, която води към къщи, към семейството и приятелите. Княжево в родители ни и в децата ни. Да не знаеш селото си или да го забравиш, означава да се откажеш от част от себе си“, каза той, а хората му ръкопляскаха.
В неделя се състояха народните борби. В тях участваха над 50 борци от Сливен, Стара Загора, Хасково. Те бяха в 11 категории, като най-голямата бе над 95 кг. Там първият получи 150 лева, вторият – 100, а третият – 60 лева.
Сред състезателите бе Иван Стоянов, световен шампион до 23 години, Пейо Пеев, Атанас Атанасов, втори на световното първенства за ветерани в Пловдив, който взе голямата награда в най-тежката категория – над 95 килограма.
Спонсорите на събора бяха 38, като основните са: Стоян Пехливанов, „Астроян Янко Георгиев“, Николай, Димитър и Костадин Христови.

На събора пресъстваха и членове на фен клуба на Славка Калчева от Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2017 08:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама