Слаб интерес на елховлии към мюзикъла

Руска Георгиева
От Руска Георгиева октомври 3, 2015 20:00

Слаб интерес на елховлии към мюзикъла

Само 100 билета бяха продадени за мюзикъла ,,Лелята на Чарли”,чиито спектакъл се игра на 29 септември в читалище,,Развитие“, информираха тревожно читалищни деятели. В залата има място за 550 човека, а билетите бяха на достъпни цени от 6 и 8 лв.

Мюзикълът „Лелята на Чарли“ от Оскар Фелцман беше представен на елховска сцена от Държавна опера – Бургас. Режисьор на спектакъла е Николай Априлов. Самото предсавление е смесица от английски хумор, руска музика и за разкош-една леля от Бразилия. Джаз, латино и класика взаимно се допълват със сюжета и правят представлението интересно.

Културни деятели коментират, че никой не се е сетил да поднесе едно цвете, а от залета не се чули никакви овации, макар,че представлението се харесало много на публиката, която го приела прекрасно.

Средствата събрани от продадените стотина билета не стигнаха нито за наем на залата, нито за транспортните разходи или каквото и да е друго на артистите.

Затова пък новия творчески сезон на читалището стартира в обновена сграда.

В него ще има обработен фолклор, хор за автентичен фолклор, театър, група за стари градски песни, школа за рисуване, оркестър за народна музика, група за народно пеене, клуб,,Художествено слово”, група за народни танци, ТК,,Цветница”, Коледарски групи, младежка група за народни танци и хора, школа за гайда .

Най интересното обаче е, че ще работят и още две нови школи-балетна и за чужди езици -италиански и немски.

Читалището разполага и с чудесен фонд от 52 000 тома литература за обичащите да четат.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева октомври 3, 2015 20:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама