Симеоновград днес отбелязва своя празник

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 6, 2019 16:06

Симеоновград днес отбелязва своя празник

Акценти

  • По традиция бе раздаден рибен курбан, сготвен от Никола Караиванов

Свързани публикации

Симеоновград отбеляза своя празник на 6 декември. Честването започна с литургия в църквата „Св. Николай“. Там отец Димитър освети и рибен курбан, който бе раздаден на миряните.
След това пред сградата на Общинска администрация тържествено бяха вдигнати знамената на България и на Европейския съюз.
Последва Тържествената сесия, на която областният управител Стефка Здравкова поздрави симеоновградчани за празника им.
Фондация „Карол знание“ отличи завършилия средното си образование в Симеоновград Ивайло Генчев със стипендия от 1000 лева. Връчи му я Станимир Каролев, председател на Съвета на директорите на финансова група „Карол“, който е и почетен гражданин на Симеоновград.
Ивайло Генчев е завършил миналата година и вече е студент във филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Смолян със специалност „Информационни технологии“.
Празникът продължи с концерт и награждаване на 10-те най-добри спортисти на общината за 2019 година. Тържеството се състоя в читалище „Развитие – 1882“.
Спортист №1 на Симеоновград за 2019 г. бе избран борецът Тихомир Богомилов. Негови подгласници са Жулетa Пaнковa и Минкa Розaлиевa. И тримaтa сa състезaтели нa клуба „Вълко Костов“. Богомилов е вицешaмпион нa Бългaрия зa децa.
Спортист №4 e Живодар Иванов, отново борец, който е участвал в държавно първенство, втори е на международния турнир „Ангел войвода“ в Хасково, пак втори на държавното първенство на малките селища в Аспарухово /Варна/, трети на международния турнир в Тополовград и втори в Карнобат. Спортист №5 стана Благой Стоянов /борец/, който се класира осми на държавното първенство в Горна Оряховица, златен медал ист е от държавно първенство на малките селища, има златен медал в Тополовград, златен медал в Симеоновград и е първи в Гълъбово и Раднево. Като спортист №6 се записа Тихомир Христов – футболист във футболен клуб „Марица“. Спортист №7 е Даниел Ганев, № 8 е Николай Илчев, а № 9 – Тони Каранейчев. Всички те са футболисти от същия клуб.
Спортист номер 10 стана Сашо Методиев – състезател от клуб за лека атлетика „Асара – 2008“, класирал се на 4-то място на турнира „Класиниада“ – София, с тласкане на гюле и шесто място на 400 метра в турнир „Костенец“.
На сцената на читалището седмокласници от СУ „Св. Климент Охридски“ изнесоха рецитал, посветен на града, а стихотворения за родния край и танц- ръченица, представиха малчуганите от подготвителна група.
На сцената на НЧ „Развитие 1882“ бяха наградени осем изявени ученици. Това са: Каролина Тенева – 3 клас, Иван Гочев – 5 клас, Красимира Иванова – 7 клас, Розалия Колева – 7 клас, Преслава Вълева – 7 клас, Жаклин Чакърова – 7 клас, Симона Тодорова – 7 клас и Тенчо Костирев – 11 клас.
В 17:30 часа бяха запалени светлините на Коледната елха пред сградата на Общинска администрация.

На 4 декември се проведе инициативата “Ден на отворени врати” в Общинска администрация – Симеоновград. Ученици от СУ “Св. Климент Охридски“ посетиха кмета и други служители от администрацията и се запознаха с работата им. Те научиха и за работата на ОбС.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 6, 2019 16:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама