„Сигнал“ забиха на финала на „Свиленград мези“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2018 07:36

„Сигнал“ забиха на финала на „Свиленград мези“

Група „Сигнал“ свириха на финала на фестивала на балканската култура и кулинария „Свиленград мези”. Той приключи в неделя, 10 юни, в парк „Младежки“ и на него присъстваха стотици фенове на рока. Преди тях подгряващи публиката пяха Светла Дукатева и група „Хоризонт“.
Събитието бе 4 дни, а през уикенда то засенчи друго, XIII Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници”, който се провежда повече от 10 години. На него се изявяваха самодейни изпълнители от цялата страна.
„Svilengrad Mezi“ се оказа по атрактивен, защото бе съчетал в себе си забавления за деца и възрастни, изпълнения на известни изпълнители и богато разнообразие на печива на скара и други национални ястия. Спонсори на събитието бяха големи фирми и макар цените да бяха високи, клиенти не липсваха.
„Избрахме вашия град, тъй като желанието ни е да гостуваме във всяко едно развито населено място в България. Фестивалът се провежда за трета поредна година и обикалял по-големите селища в България. „Този път акцентът в програмата и цялостната визия пада върху патриотизма и любовта към българската история и култура. Всички забавления за малките и големите посетители са свързани с това”, споделил пред вестник „Старият мост“ един от координаторите на събитието Ния Младенова.
На фестивала присъстваше мобилното читалище „Бащино огнище“, където се продаваха книги, други можеха да се снимат с хайдушки дрехи или традиционни носии от различните български региони. На сцената се провеждаше „Час по родолюбие“ – образователна игра за деца. Под формата на забавление те научаваха интересни факти от нашето минало и строяха макети на исторически забележителности.
За възрастните имаше различни забавни състезания – по надпиване с бира, надяждане с кебапчета и кюфтета или пък с убийствено люти чушки.
На 7 юни имаше изпълнения на духов оркестър „Виво Монтана“ и Гъмзата.
На 8 юни на сцената излязоха Нели Петкова и гръцкият изпълнител Андреас, а на 9 юни – сръбската звезда Бобан Здравкович и Йорданис Агапиос от Гърция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2018 07:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама