„Сигнал“ забиха на финала на „Свиленград мези“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2018 07:36

„Сигнал“ забиха на финала на „Свиленград мези“

Акценти

  • Той се проведе в рамките на 4 дни, заедно с фолклорен фестивал

Свързани публикации

Група „Сигнал“ свириха на финала на фестивала на балканската култура и кулинария „Свиленград мези”. Той приключи в неделя, 10 юни, в парк „Младежки“ и на него присъстваха стотици фенове на рока. Преди тях подгряващи публиката пяха Светла Дукатева и група „Хоризонт“.
Събитието бе 4 дни, а през уикенда то засенчи друго, XIII Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници”, който се провежда повече от 10 години. На него се изявяваха самодейни изпълнители от цялата страна.
„Svilengrad Mezi“ се оказа по атрактивен, защото бе съчетал в себе си забавления за деца и възрастни, изпълнения на известни изпълнители и богато разнообразие на печива на скара и други национални ястия. Спонсори на събитието бяха големи фирми и макар цените да бяха високи, клиенти не липсваха.
„Избрахме вашия град, тъй като желанието ни е да гостуваме във всяко едно развито населено място в България. Фестивалът се провежда за трета поредна година и обикалял по-големите селища в България. „Този път акцентът в програмата и цялостната визия пада върху патриотизма и любовта към българската история и култура. Всички забавления за малките и големите посетители са свързани с това”, споделил пред вестник „Старият мост“ един от координаторите на събитието Ния Младенова.
На фестивала присъстваше мобилното читалище „Бащино огнище“, където се продаваха книги, други можеха да се снимат с хайдушки дрехи или традиционни носии от различните български региони. На сцената се провеждаше „Час по родолюбие“ – образователна игра за деца. Под формата на забавление те научаваха интересни факти от нашето минало и строяха макети на исторически забележителности.
За възрастните имаше различни забавни състезания – по надпиване с бира, надяждане с кебапчета и кюфтета или пък с убийствено люти чушки.
На 7 юни имаше изпълнения на духов оркестър „Виво Монтана“ и Гъмзата.
На 8 юни на сцената излязоха Нели Петкова и гръцкият изпълнител Андреас, а на 9 юни – сръбската звезда Бобан Здравкович и Йорданис Агапиос от Гърция.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2018 07:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.