С близо 5 000 000 ще ремонтират улици в Хасково и селата от общината

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 24, 2020 07:49

С близо 5 000 000 ще ремонтират улици в Хасково и селата от общината

Акценти

  • Процедурите се откриват при условията на чл. 114 от ЗОП, т.е. към момента на откриването й не е осигурено финансиране.

Свързани публикации

С близо 5 000 000 лв. без ДДС ще се подобрява инфраструктурата на град Хасково и селата от общината. От там са обявили три обществени поръчки по няколко договора. Едната е за „Ремонтни дейности на уличната инфраструктура в селата на Община Хасково през 2020 година“. Стойността е 2 083 333,33 лв. Без ДДС.

Публикувана е на 24 февруари.

В проекта е записано, че „състоянието на уличните настилки по селата от Община Хасково е доста незадоволително. Голяма част от асфалтовите настилки имат много сериозни дефекти: деформации на пътното платно, мрежовидни, надлъжни и напречни пукнатини, дълбоки дупки и други разрушения. Улиците, които са с трошенокаменна настилка са изровени и трудно проходими. Съгласно констатираните нарушения, трябва да се извърши ремонт на асфалтовите настилки, с което ще се възстанови експлоатационната им годност и се удължи срока на експлоатация.“

Другата поръчка е обявена на 18 февруари. Тя е за „Ремонтни работи на уличната инфраструктура в град Хасково през 2020 година. Сумата също е 2 083 333,33 лв., без ДДС.

Третата е за „Ремонт на общинската пътна мрежа на територията на община Хасково през 2020 година“. Със 750 000 лева, без ДДС, е предвидено да се подобрят пътищата около селата Сусам, Караманци, Колец, Минерални бани, Въгларово, Корен, Криво поле, Елена. Публикувана е на 3 февруари.

Проектите ще започнат да се реализират след като бъде осигурено финансиране.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 24, 2020 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама