Ще ремонтират пътя Симеоновград – Димитровград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 5, 2016 07:26

Ще ремонтират пътя  Симеоновград – Димитровград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 19/ 30 септември – 6 октомври 2016 година

Свързани публикации

Съгласие за рехабилитация на път ІІІ-663 Димитровград-Симеоновград дадоха съветниците на Симеоновград на последната сесия. В докладната, внесена от кмета Милена Рангелова, са казва, че в деловодството е постъпило писмо от Агенция „Пътна инфраструктура”, в което е описано, че тя е конкретен бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г. и ще кандидатства за финансиране изпълнението на рехабилитация на това шосе. Тази пътна отсечка преминава през- Симеоновград и за да бъде одобрено финансирането на проекта е необходимо да се представи решение на Общински съвет Симеоновград.
В друга точка местните парламентаристи приеха проекто-бюджет за 2017г. и актуализирана бюджетна прогноза за периода 2018-2019г. в частта на местните дейности.
В друга точка те одобриха спортни обекти и съоръжения, общинска собственост, които се предвижда да бъдат отдавани под наем.
Докладна записка на Антон Петров за Предпроектните проучвания за използване на термална вода от Троян за отопление в гр. Симеоновград не бе приета.
В нея той бе записал, че “от септември 2016г. стартира пилотната програма на МОСВ за подпомагане на общините за по-пълноценното използване на минералните води (геотермално отопление, отопление на оранжерии и СПА комплекси). Подпомагането се изразява в 50% безвъзмездно финансиране за изработването на общински проекти, свързани с минералните извори. Симеоновград би се възползвал от това”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 5, 2016 07:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама