Шофьор продал нафтата на камиона, за да си вземе заплата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2015 14:20

Шофьор продал нафтата на камиона, за да си вземе заплата

Румен Иванов, на 30 години от село край Ардино, бе изправен на съд затова, че продал нафтата на управлявания от него ТИР и взел парите като заплата. Според обвиняемия, от фирмата не му платили цялото възнаграждение, което му се е полагало, а е трябвало да пътува за Европа. Имал у себе си само 550 евро, а те не били достатъчни. Затова източил около 700 литра нафта, продал я, взел парите, камиона зарязал на „Кемал парк“ край Харманли.

Делото се състоя в Харманлийския районен съд. Искът на фирмата „Ти Еф Ти“ – София е за 5 523 лева Според тях освен продадената нафта, шофьорът им дължал още 1500 евро и други пари. Това искане поддържа и прокурорът.

Адвокатът пледираше да има наказание само за продадената нафта и 550-те евро. Останалата сума според нея не била доказана.

Съдът ще се произнесе до две седмици. Очаква се присъдата да бъде условна.

Подсъдимият е с българско име и е от село край Ардино, но тъй като не знаеше добре български, се наложи да бъде нает преводач от турски.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 8, 2015 14:20
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Mariana юли 8, 18:38

    Стига шофьорът да може да докаже, че фирмата му дължи такава заплата, защото шофьорите ги осигуряват на прага и няма документи с които да докаже реално какво му дължи фирмата. А заплащането е или на пропътувани километри по някакви евроцентове или на процент от навлото, но никъде черно на бяло това го не пише. Онеправданият е шофьора.

    Отговори на този коментар
    • Кирил юли 9, 12:06

      Съчуствам на колегата, но от фирмата да се радват, че камиона не е продаден някъде, а не да се правят на жертви в съда. Това е една от най-неблагодарните професии!

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама