Село Бисер снощи бе сред вода, днес е в кал

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 21, 2015 13:11

Село Бисер снощи бе сред вода, днес е в кал

Вчерашният проливен дъжд в село Бисер отново постави на изпитание местните хора. Той създаде реки по разкопаните им улици, а в по-големите гьолове потънаха и автомобили. Почти цялото село в момента е в кал, а насипите с пръст, с която са запълвани каналите за отводнителната канализация, на много места са пропаднали опасно.

В момента тук се изпълнява проект за изграждане на инсталация, която ще събира и извежда отпадните води. Местните хора са ядосани, защото от няколко месеца заради това пътищата в селото са в абсолютен хаос, а след вчерашния проливен дъжд вече е опасно и да се движат по тях. Коментират, че строителната фирма не е запълвала изкопите с пясък, а с пръстта, която преди това е изровила. Това била причината да има пропадания.

„Има строителен надзор, отделно от община Харманли идва човак, който следи как върви строителството. Щом като подписват протоколи, смятам, че технологията е спазена“, каза кметът на селото Златка Атанасова. Тя сподели, че в разговор с техник от фирмата-изпълнител е разбрала, че където копаят вадят баластра, която след това отново използват за запълване на каналите.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 21, 2015 13:11
Напиши коментар

4 Коментара

  1. Цацаров август 22, 10:37

    Тук вече трябва Прокуратурата на местно ниво да обърне внимание на този сигнал и да пристъпи към действия!Ако тя не обърне внимание жителите на село Бисер да отправят сигнал до Главна Прокуратура София!

    Отговори на този коментар
  2. Nd,;dk.re[ август 21, 22:51

    Отдел „кражби и продажби“! Това е Кметът и общината! Със спестените от калибрирания инертен материал пари, ще купуват избори.А и кредита от 2,5 млн за „Алеко“ и “ Вазов“- тоже!Дааааа живей-живей „трудаааа“!!!

    Отговори на този коментар
  3. воден дух август 21, 19:32

    Според проекта засипването на каналите трябва да бъде с калибриран инертен материал от лизензирана кариера. Така няма за пропада при дъжд. Ако това не е изпълнено и правят това дето го казва кметицата значи някой посяга на народната пара. Фирмата която работи в Бисер сега прави канализацията Харманли и Орешец и е избрана от сегашния кмет

    Отговори на този коментар
    • Коментатор август 21, 21:09

      Хмм чекъде несе посяга на тия сладки парички. Нима и тази кметица невижда и незнае какво става, ами така исе казва , дамине че идват ИЗБОРИ- да е скълъпено някак си. Пари щеостанат за кякой които са вътре в нещата ане затия дето нариват.

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама