Съветници приеха увеличение на таксите за Социален патронаж

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2017 11:47

Съветници приеха увеличение на  таксите за Социален патронаж

Доставката на храна от Социалния патронаж в Симеоновград за един ден, вече ще струва 2.50 лв. Това решиха местните съветници на последната сесия на ОбС. Досега таксата бе 1.50.
Повишението се налага заради непрекъснатото увеличаване на цените на стоките и консумативите, е записано в мотивите на докладната. Дневната такса не е актуализирана от приемането на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Симеоновград през 2008 г. Промяната влезе в сила от 1 април 2017 г.
В друга докладна Общински съвет прие план – извлечение за промяна вида на сечта за ползване на дървесина от горски територии, собственост на община Симеоновград. С нея се разрешава да се подрежат пънчетата, останали след незаконната сеч на ромите и се очаква да се добият 70 куб. м. стояща маса.
На последната сесия на ОбС – Симеоновград бяха приети общо 7 докладни.
Съветниците решиха да отдадат под наем част от имот – публична общинска собственост. Възложиха на кмета да включи в тръжна процедура за общински терен за поставяне на кафе машина с площ от 1 квадратен метър на ул. ”Съединение”, пред УПИ ІІ-2043 в кв.137 по плана, с начална тръжна цена – 30 лв. за срок от пет години.
В друга докладна записка се прие Годишен доклад за 2016 г. за наблюдение на изпълнението на Плана за развитие на Община Симеоновград 2014-2020 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2017 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама