Съветници приеха отчет за изпълнението на Бюджет 2016

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 2, 2017 09:00

Съветници приеха отчет за  изпълнението на Бюджет 2016

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 17/48 28-4 април 2017

Свързани публикации

Със счетоводни еквилибристики бившият кмет Михаил Лисков разкритикува приемането на годишния план и отчет за изпълнените на бюджета на 2016 г. на Харманли.
Документът бе предложен за гласуване на последната сесия на ОбС.
Бившият кмет си приписа и заслуги за всички проекти, които общината е реализирала през 2016 година.
На въпроса защо той не ги е направил през негово време, господин Лисков отговори, че е било необходимо технологично време, за да се реализират. Когато сегашният кмет Мария Киркова го попита за новия кмет не е ли необходимо такова време, той наведе глава и замълча.
Нейният коментар за отчет бе, че нищо сериозно не се е променило през 2016 година, спрямо предишната. Дефицитът от 800 000 лева, наследен от Михаил Лисков вече е намален с 300 000 лева.
За предишния кмет 2016 година е пропусната. Той изтъкна, че отчета на неговия бюджет преди е бил около 19 милиона, а сегашния е 15. Скри, че през това време е усвоен заем от 2.5 милиона лева, включен в бюджета, а разликата до 4 милиона са преходен остатък.

Новите почетни граждани на Харманли са Тодор Попов и Христо Меранзов. Имената им бяха гласувани на последната сесия на ОбС – Харманли. Гласуването бе тайно, затова първо съветниците утвърдиха образец на бюлетин за гласуване. Създаде се и комисия, която да ги брои.
След гласуването и на четирите кандидатури, само две получиха необходимите гласове – за бившия директор на Гимназията – Тодор Попов и за спортния деятел ст.н.с. доктор Христо Меранзов. Той бе представен от световния и европейски шампион и двукратен бронзов медалист от олимпиади Стефан Ботев. Кандидатурите на останалите двама – Гриша Трифонов – посмъртно и Маню Манев, не събраха необходимите гласове.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 2, 2017 09:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.