Съветници приеха отчет за изпълнението на Бюджет 2016

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 2, 2017 09:00

Съветници приеха отчет за  изпълнението на Бюджет 2016

Със счетоводни еквилибристики бившият кмет Михаил Лисков разкритикува приемането на годишния план и отчет за изпълнените на бюджета на 2016 г. на Харманли.
Документът бе предложен за гласуване на последната сесия на ОбС.
Бившият кмет си приписа и заслуги за всички проекти, които общината е реализирала през 2016 година.
На въпроса защо той не ги е направил през негово време, господин Лисков отговори, че е било необходимо технологично време, за да се реализират. Когато сегашният кмет Мария Киркова го попита за новия кмет не е ли необходимо такова време, той наведе глава и замълча.
Нейният коментар за отчет бе, че нищо сериозно не се е променило през 2016 година, спрямо предишната. Дефицитът от 800 000 лева, наследен от Михаил Лисков вече е намален с 300 000 лева.
За предишния кмет 2016 година е пропусната. Той изтъкна, че отчета на неговия бюджет преди е бил около 19 милиона, а сегашния е 15. Скри, че през това време е усвоен заем от 2.5 милиона лева, включен в бюджета, а разликата до 4 милиона са преходен остатък.

Новите почетни граждани на Харманли са Тодор Попов и Христо Меранзов. Имената им бяха гласувани на последната сесия на ОбС – Харманли. Гласуването бе тайно, затова първо съветниците утвърдиха образец на бюлетин за гласуване. Създаде се и комисия, която да ги брои.
След гласуването и на четирите кандидатури, само две получиха необходимите гласове – за бившия директор на Гимназията – Тодор Попов и за спортния деятел ст.н.с. доктор Христо Меранзов. Той бе представен от световния и европейски шампион и двукратен бронзов медалист от олимпиади Стефан Ботев. Кандидатурите на останалите двама – Гриша Трифонов – посмъртно и Маню Манев, не събраха необходимите гласове.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 2, 2017 09:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама