САЩ награди български военни, участвали в „Решитална подкрепа“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 16, 2019 08:52

САЩ награди български военни, участвали в „Решитална подкрепа“

Акценти

  • Те са удостоени от министъра на Сухопътните войски на САЩ за проявен висок професионализъм при изпълнение на задачите по време на мисия.
  • Наградите бяха връчени от полковник Шанън Джонсън.

Свързани публикации

Полковник Георги Маргитин, старшина Явор Бехар и майор Пламен Бончев, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ в периода януари – юли 2018 г., получиха военни отличия. Те са удостоени от министъра на Сухопътните войски на САЩ за проявен висок професионализъм при изпълнение на задачите по време на мисията в Афганистан.

Официалната церемонията се състоя в зала „Тържествена“ в Министерството на отбраната и на нея присъстваха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Наградите бяха връчени от полковник Шанън Джонсън, аташе по отбраната и най-старши военен представител на САЩ у нас.

Националният командир на 35-ия български контингент полковник Георги Маргитин и главният сержант на контингента старшина Явор Бехар бяха наградени с медал „Бронзова звезда“. Двамата са удостоени за отлично изпълнение, експертност и отдаденост по време на своята служба в операция „Решителна подкрепа“.

Третият отличен български военнослужещ, майор Пламен Бончев, получи медал на Сухопътните войски за доблестна служба в бойни условия. Отличието е за достойното изпълнение на служебните задължения като съветник по техническата поддръжка в Екипа за съветване и подпомагане на Силите за сигурност на Афганистанската национална армия.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков поздрави тримата военнослужещи с думите: „Отличията са не само висока оценка за вашите лични качества, но и оценка за професионализма на българските военнослужещи от състава на Въоръжените сили, оценка за българската държава“.

Източник: МО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 16, 2019 08:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама