Съдът глоби „Кауфланд” с 1 500 лв.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 24, 2014 10:21

Съдът глоби „Кауфланд” с 1 500 лв.

Акценти

  • На интернет страницата на дружеството се предлагат термосите "Sapir" от 1 литър и от 0,5 литра с черен кожен калъф, а в хипермаркета се предлагат за продажба същите термоси без кожен калъф

Свързани публикации

С 1 500 лв. бе глобен хипермаркет „Кауфланд“ след сигнал на гражданин до Комисията на потребителя. Санкцията е наложена от Районен съд Хасково, а след това потвърдена и от Административен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В жалбата си клиентът твърди, че е бил подмамен от реклама във вестника на хипермаркета. В изданието имало отпечатана реклама на 2 вида термоси – с кожен калъф и без кожен калъф. Оказва се обаче, че в периода от 13 януари 2014г. до 19 януари 2014 г. клиентският вестник „Кауфланд” и на интернет страницата на дружеството се предлагат термосите „Sapir“ от 1 литър и от 0,5 литра с черен кожен калъф, а в хипермаркета се предлагат за продажба същите термоси без кожен калъф. Районният съд е приел, че нито във вестника на магазина, нито на интернет страницата на дружеството са били показани 2 варианта на термосите – с кожен калъф и без кожен калъф, поради което независимо от това, че дружеството е разполагало и с термосите с кожен калъф по документи, то с оглед презентация на стоката на промоция всеки потребител би направил извод, че термосите се продават винаги с кожен калъф. Така според съдиите клиентът е бил заблуден.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 24, 2014 10:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама