Съдът глоби „Кауфланд” с 1 500 лв.

Христо Христов
От Христо Христов декември 24, 2014 10:21

Съдът глоби „Кауфланд” с 1 500 лв.

Акценти

  • На интернет страницата на дружеството се предлагат термосите "Sapir" от 1 литър и от 0,5 литра с черен кожен калъф, а в хипермаркета се предлагат за продажба същите термоси без кожен калъф

Свързани публикации

С 1 500 лв. бе глобен хипермаркет „Кауфланд“ след сигнал на гражданин до Комисията на потребителя. Санкцията е наложена от Районен съд Хасково, а след това потвърдена и от Административен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В жалбата си клиентът твърди, че е бил подмамен от реклама във вестника на хипермаркета. В изданието имало отпечатана реклама на 2 вида термоси – с кожен калъф и без кожен калъф. Оказва се обаче, че в периода от 13 януари 2014г. до 19 януари 2014 г. клиентският вестник „Кауфланд” и на интернет страницата на дружеството се предлагат термосите „Sapir“ от 1 литър и от 0,5 литра с черен кожен калъф, а в хипермаркета се предлагат за продажба същите термоси без кожен калъф. Районният съд е приел, че нито във вестника на магазина, нито на интернет страницата на дружеството са били показани 2 варианта на термосите – с кожен калъф и без кожен калъф, поради което независимо от това, че дружеството е разполагало и с термосите с кожен калъф по документи, то с оглед презентация на стоката на промоция всеки потребител би направил извод, че термосите се продават винаги с кожен калъф. Така според съдиите клиентът е бил заблуден.

Христо Христов
От Христо Христов декември 24, 2014 10:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.